RecicladʹOR se regăsește din nou în Topul Firmelor din București pentru anul curent. Cu o experiență de șase ani pe piața românească a reciclării ambalajelor, compania își păstrează poziția de prestigiu.
Reciclad’OR a fost onorată cu Premiul special pentru „Inovație în sustenabilitate” la prestigiosul eveniment Topul Firmelor din Capitală, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB). Acesta are o tradiție de 30 de ani.
Reciclad’OR, pe locul doi în Topul Firmelor din București
Cu aproape șase ani de activitate în calitate de Organizație care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP), Reciclad’OR continuă să obțină recunoaștere și apreciere, clasându-se din nou pe podium în Topul Firmelor din București.
Compania a obținut locul al doilea la categoria „Servicii” în cadrul celei de-a XXX-a ediții a Topului firmelor din Municipiul București.
În plus, în cadrul acestui eveniment, RecicladʹOR a fost distinsă cu Premiul special pentru „Inovație în sustenabilitate”.
„Suntem extrem de onorați să fim prezenți și în acest an pe podium în Topul Firmelor din București. Reprezintă dovada faptului că toate eforturile noastre și acțiunile întreprinse în acest an au avut un impact important pozitiv pe piața de profil și pentru economia locală.
Iar Premiul special „Inovație în sustenabilitate” ne arată că acțiunile noastre au cu adevărat valoare pentru publicul larg și de specialitate”, a declarat Diana Cîtu, CEO Reciclad’OR.
La doar șase ani de la înființare, firma are în portofoliu peste 900 de parteneri. Aceasta colectează în total peste 1,3 milioane de deșeuri de ambalaje.
Prin intermediul celor peste 150 de campanii CSR și de informare și educare privind problemele de mediu, a reușit să influențeze pozitiv mai mult de cinci milioane de persoane.
Este de așteptat că și în cursul anului curent, compania va continua să atingă cu succes obiectivele strategic. Se estimează pentru anul 2023 o cifră de afaceri de peste 132 milioane de lei și o preluare de peste 300.000 de tone de ambalaje de la parteneri.
Au fost prezenți membri ai Guvernului și manageri de companii
În fiecare an, CCIB publică clasamentul principal al afacerilor din București. Metoda de evaluare aplicată a fost folosită pentru a selecta companiile calificate dintre cele 163.713 firme cu sediul social în Capitală care au depus rapoartele financiare pentru anul 2022.
Mai exact, 63.631 de companii au îndeplinit criteriile necesare pentru a fi incluse în etapa de evaluare la nivel municipal.
Dintre acestea, 7.409 de firme au reușit să intre în competiție pentru obținerea premiilor, în cadrul a șapte categorii distincte: servicii, comerț, industrie, construcții, cercetare-dezvoltare și tehnologie avansată, turism și agricultură.
La festivitatea de acordare a premiilor, ca și în precedenți ani, s-au alăturat conducători din cele mai prospere companii din București, alături de membri ai Guvernului, reprezentanți ai autorităților locale și organizații neguvernamentale.
Inclusiv asociații profesionale, camere de comerț, și sindicate, precum și reprezentanți din mass-media.
Prin ce s-a caracterizat Reciclad’OR SA, în cei șase ani de excelență
Pe parcursul celor 6 ani de activitate, Reciclad’OR a experimentat o dezvoltare continuă și armonioasă, ilustrată de mai multe aspecte semnificative:
- creșterea permanentă a portofoliului de parteneri;
- dezvoltarea unui pachet integrat de servicii;
- dezvoltarea de parteneriate strategice și durabile la nivel național cu jucătorii de pe lanțul de aprovizionare specific ambalajelor și deșeurilor de ambalaje;
- îndeplinirea în siguranță a tuturor obligațiilor legale pentru partenerii noștri;
- respectarea în integralitate a principiilor de conduită și etică în afaceri;
- extinderea și diversificarea campaniilor de CSR.
De asemenea, pachetul de servicii oferit de companie include:
- servicii suport în asigurarea colectării separate a deșeurilor de ambalaje din fluxul industrial comercial;
- consultanță tehnică și legislativă în managementul ambalajelor;
- servicii de consultanță în Economia Circulară (training-uri unice pe piața națională);
- workshop pentru elaborarea Planului de prevenire și gestionare al deșeurilor. Lipsa acestui program se sancționează cu amenzi între 20.000-40.000 RON;
- platformă online de management al datelor privind ambalajele introduse pe piață și reciclate ce asigură 100% grad de trasabilitate;
- platforma e-Reciclare – dedicată companiilor cu mai puțin de 10 tone de ambalaje anual;
- programe de educare și informare a consumatorilor.