Royal Bank of Scotland Group (RBS), ce mai mare bancă din Marea Britanie controlată de stat, intenţionează să concedieze peste jumătate din cei 18.900 de angajaţi ai unităţilor de investment banking, se arată într-un articol publicat de Sunday Telegraph şi citat de Bloomberg.
Astfel, se pare că managerii au transmis către conducerea de la Londra propunerile lor pentru a reduce Divizia de Banking Global şi Pieţe la sub 200 miliarde de lire sterline (310 miliarde dolari), de la 450 miliarde de lire sterline în prezent. O decizie finală este aşteptată în următoarele două luni.
RBS, care a anuntat deja aproximativ 30.000 de concedieri după ce a primit cel mai mare ajutor din lume acordat unei bănci, se numără printre creditorii care ar putea da afară mai multe persoane, în condiţiile reglementărilor mai stricte şi crizei datoriilor suverane din Europa.
După ce banca a raportat o scădere cu 63% a profitului operaţional în trimestrul al treilea al anului, directorul executiv, Stephen Hester, a declarat că banca de investiţii RBS ar trebui să "se contracteze în continuare", fapt ce va afecta numărul de angajaţi.
"Acest lucru arată destul de rău", a declarat Jim Antos, un analist financiar din Hong Kong de la Mizuho Securities Co. Potrivit acestuia, "o reducere de o asemenea magnitudine ne spune cât de adâncă este criza în Europa".
RBS deţine în România RBS România, fosta ABN Amro Bank. Odată cu venirea crizei, în 2009, britanicii au anunţat că intenţionează să vândă divizia din România, pe fondul pierderilor suferite de grupul bancar.
CITIŢI ŞI:
- Colapsul băncii RBS: Londra îşi face autocritica în scris
- Londra către bănci: Aveţi grijă cu bonusurile!
- RECAPITALIZAREA BĂNCILOR. Ce înseamnă asta?