Răzmeriță în CNA împotriva Laurei Georgescu

Consiliul s-a reunit ieri pentru prima dată de la declanșarea „Scandalului interceptărilor”. Mai mulți angajați au profitat de prezența presei pentru a protesta față de încăpățânarea cu care șefa CNA se cramponează de scaun și refuză să demisioneze

Agitație mare ieri pe holurile CNA, cu ocazia primei ședințe de după izbucnirea scandalului ce o are ca protagonistă pe Laura Georgescu. În zona birourilor membrilor CNA au fost împrăștiate hârtii pe care scria „O rușine pentru CNA” sau „Demisia!”. Unii angajați au defilat chiar prin fața presei cu hârtii prin care i se cerea șefei CNA demisia. „Nu am de ce să-mi dau demisia. Nu îmi este frică și nu cedez la presiuni, nici măcar politice. Sunt un om care a respectat legea, care nu a făcut nimic împotriva instituției ”, a declarat Laura Georgescu. În final, lipsa cvorumului a făcut ca ședința să fie suspendată după 20 de minute.

Țintele Realitatea, B1 TV și Nașul TV

„Doamna e interesată de Realitatea TV, B1 TV, Nașul TV. Au fost analizate sub lupă toate declarațiile de la toate posturile care o criticau pe doamna Georgescu”, dezvăluie Elena Ionică, consilier la Direcția Monitorizare, angajată de nouă ani la CNA, cu evaluări foarte bune. „Pe doamna Georgescu o interesa portretul ei, cum e văzută de anumite posturi TV, mai cu seamă criticile care au venit tardiv. Colegii din presă care veneau la CNA ştiau toate aceste lucruri”. Există și posturi favorizate: „La Antena 3, au intrat rapoarte la calup. Sunt cele mai multe reclamații la ora actuală”, mai dezvăluie Elena Ionică. Ea se plânge de teroarea instaurată de Laura Georgescu la CNA. Angajații au făcut plângeri (anonime) la Inspectoratul Teritorial de Muncă, deoarece erau ținuți câte 12-14 ore la serviciu, fără motiv și fără plata orelor suplimentare.

Acuzată de falsificare

Încet-încet, oamenii prind curaj: „Doamna Georgescu a mai avut probleme cu procuratura. Cu falsificarea Codului audiovizual. Acolo colega mea a trimis două email-uri către Monitorul Oficial, unul cu textul corect, adoptat în ședință, și apoi unul cu textul modificat”, dezvăluie Bogdan Roman, consilier IT. E singurul din cei cinci revoltați de la Departamentul IT care e de acord să-și dezvăluie identitatea Este completat de o colegă: „La ora 16.00 am trimis mailul la Monitorul Oficial, a doua zi am fost chemată la ora 8.00 să-l trimit din nou, că sunt probleme. După ce aceea a început circul. Practic nu se trimesese ce s-a adoptat în ședință, ci un text puțin modificat, se adăugase un cuvânt. De atunci, jocurile de tip Bingo se pot da la ora 16.00. Aceasta era miza deciziei. Până atunci jocurile de noroc se dădeau după ora 22.00. Ghiciți cine difuzează Bingo! Nu doamna Laura Georgescu a mers la Poliție să dea declarații, ci persoana de la juridic care răspunde de modificări. Povestea aceea a făcut ceva valuri, a fost depusă o plângere la Procuratură de către domnul Jucan și s-a adoptat o rezoluție NUP.”