Războiul interlopilor în Justiție. Liderii clanului Luptătorilor ar putea scăpa de învinuiri

Magistrații de la Curtea de Apel București urmează să decidă luni, 30 august, dacă liderii clanului Luptătorilor din Sectorul 6 din București vor putea să meargă acasă sau vor rămâne în arest.

Petre Geamănu și Eugen Preda, liderii clanului Luptătorilor de interlopi din Sectorul 6 al municipiului București au solicitat instanței să fie eliberați din arest. Magistrații Curții de Apel București urmează să se pronunțe în dosarul care prevede acuzații grave, luni.

Liderii clanului Luptătorilor din Sectorul 6 ar putea să fie eliberați

În urma percheziţiilor efectuate în dosar au fost identificate şi ridicate sume de bani, arme, înscrisuri cu valoare probatorie, droguri de mare risc (cocaină), dispozitive de stocare şi mai multe telefoane mobile. În arest preventiv au fost trimiși Petre Ilie, Eugen Preda, David Onoriu-Împărăţel, Solomon Sotir, Marian Ilie, zis Marin Geamanu, Marius Nomoloşanu, Terente Adrian Stoica.

Sub control judiciar, în același dosar, au fost puși și Nicolae Cristescu, fost finanţator al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, zis „Jupuitu”, sau „Nicu Mincinosu”, Radu Ilie şi Florin Ilie, cunoscut sub numele de Florin Ciocolată.

Petre Geamănu și Eugen Preda ar putea să fie lăsați acasă, în urma deciziei magistraților de luni, potrivit antena3.

Acuzații grave la adresa interlopilor. Ce dezvăluie ancheta procurorilor

Clanul interlop din Sectorul 6 a solicitat, de-a lungul timpului, taxe de protecție de la dezvoltatorii imobiliari care demarau proiecte fără acceptul liderilor grupării Luptătorilor. „În baza unor planuri elaborate şi adaptate fiecărui caz în parte, dar aplicând, în genere, acelaşi modus operandi, membrii grupului infracţional au abordat victimele într-o manieră intimidantă, acestora fiindu-le imputată, de regulă, 'îndrăzneala' de a demara proiecte imobiliare fără acordul liderului grupării.

Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le-au pretins acestora veritabile 'taxe de protecţie', pentru pretinse prejudicii suferite în urma edificării imobilelor”, au precizat anchetatorii. În urma percheziţiilor efectuate, autoritățile au identificat și droguri de mare risc.

„Similar modului de operare utilizat în cazul dezvoltatorilor imobiliari, membrii grupului infracţional organizat au acţionat şi ca recuperatori de datorii. Astfel, suspecţii punctau persoane potente financiar care aveau datorii la terţe persoane sau cărora li se puteau impune, sub diferite alte motive, o datorie. Ulterior, liderul împreună cu membrii grupului infracţional interveneau în soluţionarea conflictelor identificate şi impuneau, prin constrângere, plata sumelor de bani datorate, precum şi a unor comisioane ca urmare a recuperării creanţelor.

Totodată, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului, au acţionat în vederea comiterii infracţiunii de camătă, prin acordarea de împrumuturi băneşti cu dobândă. De multe ori, persoanele aflate în imposibilitatea returnării sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor aferente au fost ameninţate cu acte de violenţă pentru determinarea acestora la plata datoriilor”, au mai explicat procurorii.