Război în tribunal, între doi foști mari fotbaliști din perioada de glorie a echipei Dinamo București. Aceștia își dispută un apartament vechi, construit în perioada comunistă, pe Calea Moșilor din București.
Război în tribunal între Cornel Dinu și Cornel Țălnar, doi dintre jucătorii din perioada de glorie ai lui Dinamo București. Cei doi, care sunt naș și fin, s-au judecat pentru un vechi apartament construit în perioada comunistă. Locuința, situată pe Calea Moșilor, i-a aparținut înainte de 1989, lui Cornel Țălnar și familiei sale. Ulterior, după căderea comunismului a fost revendicat de naș, Cornel Dinu.
Cei doi foști mari jucători au ajuns într-un adevărat război în tribunal, revendicându-și dreptatea. În cele din urmă, la proces, câștig de cauză a avut finul, Cornel Țălnar, care a avut probe prin care și-a demonstrat dreptul de proprietate. Soluția finală a fost pronunțată la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 2 noiembrie. Cei doi s-au judecat aproape cinci ani.
„Decizia nr. 1908: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de reclamantul Dinu Corneliu-Constantin împotriva deciziei nr.1087A din 7 iulie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurent la plata sumei de 6000 lei către intimaţii Ţălnar Ilinca Alexandra, Ţălnar Cornel şi Ţălnar Anamaria Iulia, cu titlu de cheltuieli de judecată, reduse conform art. 451 alin.2 Cod procedură civilă. Definitivă”, au decis judecătorii ÎCCJ.
Război în tribunal între dinamoviști
Apartamentul pe care l-au disputat cei doi, nașul și finul, a fost locuit din anul 1982 se familia lui Cornel Țălnar. Din documentele aflate pe rolul instanței rezultă că apartamentul respectiv, a fost cumpărat de soții Țălnar în 1990. Doi ani mai târziu, în 1992, nașul, Cornel Dinu le-a cerut să-i lase socrul să locuiască aici, să îl întrețină şi să plătească utilitățile. După moartea acestuia, locuința avea să le revină în proprietate, conform JustNews.
În timp, cele două părți, nașul și finul au discutat inclusiv despre vânzarea acestui apartament către Cornel Dinu și soția sa. Mai mult, aceasta din urmă și-a împrumutat finii și cu o sumă de bani. Despre această sumă au spus mai târziu că ar fi reprezentat un avans pentru vânzarea locuinței.
Cert este că tranzacția nu s-a încheiat, iar mai târziu s-a ajuns la acest război în tribunal. În instanță, familia Țălnar a susținut că, după moartea socrului, Cornel Dinu nu a returnat imobilul finilor. Dimpotrivă, a continuat să-l folosească permițând și accesul altor persoane aici. În decursul anilor, familia Țălnar a încercat să-și recupereze locuința, dar nu a reușit.
Cornel Dinu a susținut, în fața judecătorilor, că predarea apartamentului către el şi banii acordați finilor, de soția sa, repezintă un acord de vânzare cumpărare. Acest lucru a fost negat de Cornel Țălnar potrivit căruia a fost vorba doar de un împrumut pentru pentru finalizarea unei case.
Cum s-a ajuns în justiție
Dat fiind că orice încercare de rezolvare amiabilă a fost sortită eșecului, soții Țălnar și Dinu au apelat la justiție. Așa s-a ajuns cu acest război în tribunal. Prin cererea înregistrată la Secția a III-a Civilă, în 8 mai 2018, reclamantul Cornel Dinu a solicitat să se constate apartamentul revendicat îi aparține.
Nu a avut câștig de cauză.
Cornel Dinu a pierdut în fața finilor săi, după cu arată sentința civilă din 4 august 2020. Tribunalul București i-a respins acțiunea ca neîntemeiată și l-a obligat la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Instanța a reținut că reclamantul nu a probat existența dreptului de proprietate asupra apartamentului.
Război în tribunal, faza apel și recurs
Împotriva soluției Tribunalului, Cornel Dinu a formulat apel, care a fost soluționat încă de la primul termen de judecată, în iulie 2021. A pierdut și la Curtea de Apel București.
„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelantul la 7327 lei cheltuieli de judecată către intimaţi. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică”, au arătat judecătorii.
Nu a fost suficient. fosta glorie dinamovistă a escaldat acest război în tribunal la faza următoare. Procesul s-a încheiat abia cu recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțat pe 2 noiembrie.