Răsturnare de situație în cazul băiatului snopit în bătaie în județul Timiș

Părinţii băiatului şi cei ai fetiţei care au avut un conflict sângeros, săptămâna trecută, în parcul din localitatea timișeană Parța, s-au împăcat, iar plângerea depusă la Poliţie a fost retrasă.

Astfel, polițiştii bănățeni s-au văzut în situaţia de a nu mai putea cerceta acest caz şi de a nu mai putea aplica sancţiuni. ”Părinţii celor doi minori s-au împăcat, iar plângerea depusă la Poliţie a fost retrasă. În aceste condiţii, cazul a fost anulat”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş.

În data de 3 septembrie, doi părinţi ai unei fetiţe de 6 ani l-au luat la bătaie pe un băiat de 13 ani care le-ar fi lovit fiica cu o minge. Imediat după incident, fetiţa a mers acasă şi le-a spus părinţilor despre ceva întâmplate. Mama copilei a mers în parc şi l-a bătut pe adolescent. Copilul a încercat să se apere, dar a fost trântit la pământ de femeie.

După ce a fost lovit de mama fetei, tânărul a fost luat la bătaie şi de tatăl acesteia, care l-a ridicat pe tânăr în aer şi apoi l-a trântit la pământ. În urma impactului, băiatul de 13 ani și-a rupt clavicula. În prezent, adolescentul primește îngrijiri medicale în spital.

Potrivit martorilor, mama fetiţei a sărit prima la bătaie, în parcul din comună. Băiatul a încercat să se apere, dar a fugit când şi-a dat seama că este în pericol. Însă femeia l-a urmărit, l-a pus la pământ şi s-a urcat pe el. Adolescentul a fost scos din încleştarea femeii după intervenţia martorilor. Însă disputa verbală a continuat aşa că tatăl a simţit nevoia să intervină.

La rândul său, bărbatul l-a luat pe copil pe sus şi l-a trântit la pământ. Martorii au sunat la poliţie şi la salvare. Au fost chemate şi rudele băiatului, care au intrat în stare de şoc când l-au văzut. Acesta avea clavicula ruptă şi necesită 28 de zile de îngrijiri medicale, potrivit medicilor de specialitate.

Bătaia primită în copilărie lasă urme pe viaţă, spun psihologii. “Poate duce la tulburarea de stres post-traumatic. Se manifestă prin tulburări de somn, coşmaruri nocturne, furie fără motiv, dificultăţi de concentare, comportamente de retragere socială”, explică psihologul Adina Berar, relatează ProTVhttps://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/parintii-baiatului-batut-intr-un-parc-din-timis-si-au-retras-plangerea-politistii-nu-mai-cerceteaza-cazul.html.