Raportul „Ţuluş“ e public, dar secret

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a continuat şi ieri să păstreze secretul asupra conţinutului raportului privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), deşi, teoretic, acest material era public încă din seara zilei de luni, când a fost adoptat prin vot de membrii Secţiei de procurori a CSM.

Reprezentanţii instituţiei au explicat această lipsă de transparenţă prin faptul că, în urma acceptării de către CSM a 12 obiecţii formulate de procurorul-şef al DNA cu privire la concluziile raportului, din text trebuie eliminate mai multe pasaje care conţin date confidenţiale din anchetele DNA, critici neîntemeiate la adresa procurorilor anticorupţie şi câteva informaţii şi cifre eronate.

La ora închiderii ediţiei, oficialii CSM neau declarat că „încă se lucrează“ la cele 12 modifică ri. Concluziile acestui raport, necunoscut încă opiniei publice, au fost invocate de ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, în cererea sa de a-l destitui din funcţie pe procurorul Doru Ţuluş, şeful Secţiei a II-a din DNA.