Vladimir Putin va câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, cu 90 la sută, iar în aceste condiţii scrutinul va reprezenta „o birocraţie costisitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri peskov.
Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin va fi reales la alegerile prezidențiale cu un rezultat de peste 90% din voturi.
Alegerile noastre prezidențiale nu sunt cu adevărat o democrație, sunt o birocrație scumpă. Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi, a declarat Peskov pentru The New York Times.
„Alegerile prezidenţiale nu sunt cu adevărat o democraţie”
Mai târziu, Peskov, într-un comentariu pentru RBC, a acuzat jurnaliştii americani că au interpretat greşit cuvintele sale.
Așa ceva, dar nu chiar așa. Referitor la faptul că Putin va fi ales, că personal sunt sigur de asta, având în vedere nivelulde consolidare a societății din jurul lui Putin, da, așa e. Dar restul a fost problema alegerilor și a existat un răspuns astfel încât alegerile, deși sunt o cerință a democrației, și Putin însuși a decis să le organizeze, dar teoretic nici măcar nu pot fi organizate. Pentru că este deja evident că Putin va fi ales. Aceasta este opinia mea absolut personală. Ei bine, au distorsionat-o în acest fel, a declarat secretarul de presă al Kremlinului.
Alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă
Kremlinul a început deja pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2024 şi a fost pusă sarcina ca Putin să le câştige cu cel puţin 90 la sută.
Expertul în tehnologii electorale, Abbas Gallyamov, a spus că ratingul electoral al lui Putin este în prezent cu mult sub 50%. Potrivit acestuia, alegerile sunt un moment de slăbiciune pentru regim, deoarece pentru rezultatul dorit va fi necesar să se recurgă la falsificări de amploare, care pot duce la o nouă rebeliune.
Presa a scris că în Rusia se pregătește spațiul informațional pentru începerea campaniei pentru alegerile prezidențiale. Bloggerii ruși care cooperează activ cu Kremlinul au fost instruiți să vorbească mai puțin despre războiul cu Ucraina și să se concentreze mai mult pe „pozitiv”.