Lui Ştefan îi place să se învârtă în lumea artiştilor. Când părinţii îl duc la spectacole de operă, ascultă fascinat de la un capăt la altul. De altfel, e şi el un mic artist, pentru că a urcat deja pe scenă.
Ştefan Geambaşu are patru ani şi şase luni şi este deja un mic artist al Operei Naţionale Bucureşti. A făcut figuraţie în spectacolele "Macbeth" şi "Motanul încălţat", a câştigat nişte bănuţi pentru munca depusă, aşa că şi-a anunţat colegii că e angajat la Operă şi că renunţă la grădiniţă.
La cât e de pasionat de muzica clasică, nu e exclus să calce pe urmele părinţilor, amândoi artişti la Opera Naţională Bucureşti. Puştiului îi mai plac maşinuţele şi jocurile pe calculator, în care e as. De fapt, îi dă lecţii şi tatălui, pe care l-a întrecut demult la jocurile virtuale.
Nu vede rostul poeziilor pentru serbare
Ceea ce nu înţelege Ştefan este de ce îl tot chinuie doamna educatoare cu poeziile pentru serbare. Sincer, pe el nu prea îl interesează. La fiecare serbare, le-a învăţat mai mult de nevoie decât de voie, dar s-a descurcat onorabil pe scenă, că doar e artist în devenire.
Ştefan e un puşti dichisit, care nu iese din casă fără să se parfumeze puţin, aşa cum a văzut că fac tata şi bunicul. Zilele trecute, când era în lift cu părinţii, a simţit miros de parfum. "Mami, ce miros e ăsta? Cred că e parfum de gagicuţe", a decretat Ştefan, lăsându-şi părinţii mască.
Când e vorba de daruri de la Moşu', nu are pretenţii prea mari. Ar vrea nişte maşinuţe şi cărţi de colorat şi pictat. Oricum, e convins că din "salariul" pe care îl ia de la Operă şi-ar putea cumpăra orice, aşa că nu stă la mila Moşului.
A devenit tradiţie ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, "Evenimentul zilei" să se alăture Moşului în scrierea listei copiilor cuminţi din România. Pe unii dintre aceştia i-am găsit noi şi le veţi citi poveştile în paginile ziarului nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea dedicată acestei campanii. Dacă vrei să spui şi tu povestea copilului sau nepotului tău, trimite-ne o fotografie, un desen şi o poveste despre el, pe adresa de mail copiicuminti@evz.ro.
- Află AICI cum poate obţine şi copilul tău diploma de copil cuminte
Mai jos, alte poveşti ale unor copii cuminiţi:
- Antonia, fetiţa care aşteaptă mirele, nu pe Moş Crăciun
- Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
- Sara şi Vladimir, cele mai de preţ bijuterii ale familiei Avram
- Bubu, minunea care a venit de 1 Mai
- Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş
- Mihăiţă, băieţelul câştigător la categoria 2 kg
- Fetiţa potrivită pentru 23 de meserii
- Moşule, nu-i uita pe gemenii Ghercoiaş!