Dacă până acum se vorbea despre carnea de curcan sau de vită ca fiind adevărate delicatese, occidentalii introduc un nou aliment în meniurile restaurantelor de lux- puiul negru.
Puiul negru este cunoscut în bucătăria asiatică de multă vreme atât pentru gustul foarte bun, cât şi pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii. Asiaticii îl consideră un aliment-medicament, care ca efecte întărirea sistemului imunitar, tratarea diabetului şi a anemiei. Nu doar carnea acestuia este considerată foarte sănătoasă, ci şi ouăle, datorită conţinutului scăzut de colesterol. Puii negrii se diferenţiază de restul puilor prin trăsături specifice, precum cinci degete la fiecare picior, carne şi oase de un albastru închis, dar şi pene foarte fine. Cei care vor să se bucure de gustul unei supe de pui negru, în unele restaurante din New York, trebuie să o comande înainte cu o zi. Preţul unei porţii este unul piperat, pofticioşii ajungând să scoată din buzunar peste 100 de dolari .