Încercare de puci eşuată la PSD Călăraşi. Social-democraţii care au încercat să profite de căderea în dizgraţie a liderului filialei, Oana Niculescu Mizil în ochii preşedintelui Victor Ponta, nu au reuşit să adune vineri, nici măcar cvorumul de lucru necesar pentru convocarea Comitetului Executiv al organizaţiei, acolo unde plănuiau să propună debarcarea acesteia din funcţie, pentru lipsă de implicare în acţiunile locale, susţin surse social-democrate.
Beneficiind de acordul mascat al liderului de la Bucureşti, iritat că Mizil a pus la îndoială caracterul statutar al deciziei CExN de înlăturare a primarului Marian Vanghelie din fruntea PSD Bucureşti, o duzină de membri din conducerea filialei au încercat, vinerea trecută, să-şi antreneze colegii într-o încercare de înlocuire a liderului judeţean, sperând că aceştia, "motivaţi" de aprecierile critice formulate de Victor Ponta la adresa deputatei, vor susţine demersul lor. În ziua stabilită, însă, doar o mână de oameni s-au prezentat în faţa "Casei Albe", cum este cunoscut sediul PSD din Călăraşi. Unii colegi s-au dat fugiți în concediu, deşi doar 4-5 din totalul de 66 membri ai CExJ figurau ca plecaţi în vacanţă. Alţii au preferat neutralitatea. Cu doar o zi în urmă, Oana Mizil a convocat o şedinţă cu susţinătorii săi din conducere. Potrivit surselor citate, la discuţii au participat peste 30 de social-democraţi, şefi de organizaţii din judeţ, plus liderii de municipii. Confruntaţi cu absenteismul colegilor de partid, “grupul de pucişti" a ales să nu mai intre în sediul unde speraseră iniţiual să impună convocarea unei Conferinţe Extraordinare pentru schimbarea din funcţie a Oanei Mizil. Nici măcar toţi cei 15 semnatari ai acelei scrisori prin care se disociau de declaraţiile liderului PSD Călăraşi cu privire la deciziile luate de către CEXN în cazul Vanghelie, nu au participat la această tentativă. "Unii din ei nici măcar nu fuseseră consultaţi înainte de a fi aşternut numele lor pe acea scrisoare. Alţii au semnat fără să ia act de conţinut, în timp ce semnătura unui vicepreşedinte, cea a lui Ştefan Marin a fost falsificată" susţin sursele citate. "A fost doar un mesaj, o încercare de a-i arăta pisica. Aşa se întâmplă când stă mai mult pe la Bucureşti decât pe la noi şi nu se implică în treburile partidului", susţin, în replică, surse din rândurile contestatarilor lui Mizil. Cu doar o lună şi ceva în urmă, Victor Ponta lansa o serie de declaraţii dure la adresa parlamentarului PSD, iritat că Mizil i-a pus autoritatea sub semnul întrebării, precum şi votul CExN dat în cazul debarcării lui Vanghelie din fruntea PSD Bucureşti. "Dacă Oana Mizil a votat fără să ştie ce votează înseamnă că nu este bună de preşedinte. Să nu mai voteze niciodată. Ca să te abţii, trebuie să înţelegi de la ce te abţii. Dacă dna Mizil nu ştie ce votează, înseamnă că nu trebuie să mai voteze şi să găsim un preşedinte care ştie ce votează. Nu se poate să spui că nu ştii ce votezi", a declarat atunci Victor Ponta, citat de Agerpres. Imediat 15 social-democraţi călărăşeni au înaintat preşedintelui PSD, o scrisoare prin care anunţau că se disociază de afirmaţiile făcute de Mizil. Printre semnatari se numărau Ion Ştefan, prim-vicepreşedinte PSD Călăraşi, Virgil Diaconu, secretar executiv şi posibil candidatul filialei pentru Primăria Călăraşi, Sergiu Manole, preşedinte TSD, dar şi o serie de vicepreşedinţi ai organizaţiei.
În paralel, Doru Ioan Tărăcilă, fondator al PSD Călăraşi, a căutat să profite de acest prilej pentru a submina poziţia celei care îi suflase scaunul de lider al organizaţiei protejatului său, Valentin Denculescu. "… minciuna are picioare scurte, iar fumigena lansată cu apărarea lui Vanghelie urmăreşte de fapt un singur lucru, şi anume să induci în eroare conducerea PSD-ului, membrii de partid, cetăţenii şi mai ales să ascunzi (aşa cum ai făcut-o mereu) că organizaţia de la Călăraşi hotărâse de trei săptămâni să te rejecteze“, scria la un moment dat Tărăcilă pe propriul blog.