PSD "coboară armata din pod" pentru prezidenţiale. CExN, convocat într-o fostă bază militară

PSD "coboară armata din pod" pentru prezidenţiale. CExN, convocat într-o fostă bază militară

Fosta bază secretă şi fabrică de muniţie din Orăştie, devenită între timp complex turistic de trei stele, singurul cu tematică militară din Europa, va fi, la sfârşitul lunii iunie, ”teatrul de operaţii” în care social-democraţii vor stabili, în CExN, strategia pentru alegerile prezidenţiale, scrie mediafax.ro.

Surse din PSD au precizat că şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), stabilită pentru data de 30 iunie, se va desfăşura în absenţa presei, în judeţul Hunedoara, în complexul Arsenal Park, construit în perimetrul fostei fabrici de armament din Orăştie.

Potrivit surselor citate, liderii social-democraţi din teritoriu, preşedinţi de organizaţii judeţene, preşedinţi de Consilii Judeţene, dar şi parlamentari PSD vor discuta, într-o şedinţă CExN lărgită, despre pregătirea partidului pentru alegerile prezidenţiale.

Tot acolo se va stabili şi Regulamentul de organizare a alegerilor interne din partid pentru desemnarea candidatului PSD la funcţia de preşedinte al României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reuniunea CExN de la Orăştie este foarte importantă, de asemenea, şi prin prisma faptului că precede şedinţa Consiliului Naţional, convocat pentru 1 august, şi Congresul, convocat pentru prima săptămână a lunii septembrie.

Prin convocarea CExN în Hunedoara, liderul social-democraţilor, Victor Ponta, revine în judeţul în care, în 2010, imediat după alegerea sa în fruntea PSD, la Geoagiu Băi, fusese comparat cu Ion Iliescu şi unde edilul localităţii i s-a adresat, adaptând o celebră sintagmă, cu ”Ponta apare, soarele răsare”.

La Şcoala de vară a TSD din 2010 de la Geoagiu Băi, prima în care Ponta participa ca preşedinte al PSD, tinerii social-democraţi i-au urat să ajungă preşedinte al României.

Spaţiul în care se vor reuni social-democraţii în Orăştie este unul inedit prin conotaţiile sale de ordin militar.

Complexul Arsenal Park oferă oaspeţilor săi, potrivit site-ului de prezentare, o nouă formă de vacanţă: experienţa cvasimilitară.

”În perimetrul fostei fabrici de armamament din Orăştie s-a păstrat spiritul bărbătesc şi atmosfera de cazarmă, însă în locul atelierelor în ruină, a buncărelor şi depozitelor de muniţii a răsărit o oază modernă de vacanţă. Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente de lux”, scrie pe site-ul de prezentare.

Complexul de vacanţă include 200 de locuri de cazare, iar turiştii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofiţer sau luxoase în Apartamente Colonel şi în Vile General.

Arsenal Park se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare, fiind situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăştie.

Aleile complexului turistic sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26, acesta fiind cel mai mare muzeu de tehnică militară din România deschis publicului.

Oaspeţii au la dispoziţie un areal vast de terenuri pentru explorare şi o mulţime de activităţi care să îi ţină antrenaţi: instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway, etc.

Pe site-ul complexului a apărut deja informaţia că în perioada 29 iunie - 2 iulie parcul este închis publicului.

Tarifele de cazare sunt în funcţie de tipul camerei, astfel: camera „soldat” cu 4 locuri costă 60 de Euro, iar cea cu 6 locuri - 80 de Euro; camera „ofiţer”, camera „tun” şi camera „tab” costă 35 de Euro cu un singur pat şi 40 de Euro cu pat dublu.

Apartamentul „Colonel” de patru locuri, cu două paturi matrimoniale, costă 80 de Euro, în timp ce vila „General” de patru locuri, cu două paturi matrimoniale, costă 150 de Euro.

Complexul oferă, totodată, contra cost, instrucţie militară, treasure hunt, lupte de Airsoft, lupte de Paintball, tir cu arme de paintball, tir cu arme de airsoft, plimbare cu transportul şenilat (850 lei tura de 30 de minute), tură enduro (150 lei/ora). Cei care aleg această distracţie vor putea trage şi cu muniţie de război, astfel: un pachet de 10 cartuşe Kalaşnicov costă 125 lei, în timp ce un pachet de 10 cartuşe Sniper Master costă 185 lei. Pot trage şi cu pistoale Glock sau Jerico, cu cartuşe de 9 mm, contra sumei de 100 lei/persoană.

Pentru 10 Euro pe zi oaspeţii au acces la piscina interioară, saună, cameră de relaxare, sala de fitness. Tratamentul "anticelulitic cu ciocolată şi mentă" costă 150 de lei/90 de minute, iar tratamentul "terapeutic pentru dureri de spate" costă 50 de lei/40 de minute.

Fabrica de muniţie a fost scoasă la vânzare în 2003 şi achiziţionată de societatea timişoreană Timco, membră a Bega Grup, deţinut de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu.