„Eroul de la Cardiff” a muncit în folosul fostului șef al arbitrilor, alături de care a fost trimis în judecată.
Alegerea lui Gheorghe Constantin în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga a II-a, a fost înlesnită de ajutorul substanţial primit de cel poreclit "Vâlcea" din partea unor "colegi de suferinţă", personaje ale căror nume au apărut, de asemenea, şi în "dosarul Penescu", în frunte cu Florin Prunea!
Un "insider" prezent la şedinţa de luni, în care Gheorghe Constantin un oficial trimis în judecată pentru luare de mită şi pentru iniţierea şi constituirea de grup infracţional organizat - a fost ales în "guvernul" fotbalului românesc, ne-a detaliat cum a strâns voturile foştul şef al arbitrilor.
Şi Lică l-a susţinut
Florin Prunea, ajuns reprezentant al echipei CSMS Iaşi, a votat cu fostul şef al CCA. "Eroul de la Cardiff" a fost trimis în judecată fiindcă ar fi încercat să influenţeze delegările care erau făcute de Gheorghe Constantin, astfel încât echipele cu "intrare" la forurile înalte să beneficieze de ajutorul "fluieraşilor".
Din stenogramele "dosarului Penescu" rezultă că patronul de la FC Argeş îl interoga pe Prunea despre prietenii lui Gheorghe Constantin din fotbal pentru ca să ştie pe cine să ceară la meciuri!
Fostul portar al naţionalei a fost suspendat din funcţia de director al Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF tocmai de Comitetul Executiv, deoarece era implicat în "cazul Penescu", dar n-a fost deloc deranjat că în acelaşi for a fost ales alt personaj trimis în judecată în acelaşi dosar.
"E foarte bine că Gheorghe Constantin a fost ales în Comitetul Executiv. S-a votat democratic şi a fost numit", ne-a declarat luni Florin Prunea.
Cei prezenţi la acel vot susţin că fostul portar a avut grijă să se asigure şi de alte voturi pentru "Vâlcea".
Sebastian Moga, trimisul Gloriei Bistriţa la şedinţă, şi Daniel Scânteie (FCM Bacău), ambii foşti colegi cu Prunea la Dinamo, au votat - coincidenţă!- tot pentru "Vâlcea".
Marcel Lică, şeful clubului Farul Constanţa, alt fost reţinut în "cazul Penescu", a votat tot pentru fostul său coleg de suferinţă.
"Uitaţi-vă cine l-a votat pe «Vâlcea »! Foştii «colegi » de suferinţă şi foştii colegi ai acestora!“
INSIDER, participant la şedinţa de luni
INTERVIU
Gheorghe Constantin: "Oamenii au încredere în mine"
EVZ: V-a surprins alegerea dumneavoastră ca reprezentant al Ligii a II-a în Comitetul Executiv al FRF? Gheorghe Constantin: Această alegere m-a bucurat nespus. Sunt încântat să văd că oamenii au încredere în mine. O să încerc să apăr cât pot de bine interesele echipelor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF. Credeţi că numirea dumneavoastră în acest for va fi privită cu ochi buni, având în vedere faptul că sunteţi învinuit în "dosarul Penescu"? Dacă oamenii mă vor privi cu alţi ochi, e problema lor. Nu mă interesează ce vor spune unii sau alţii, nu o să iau în seamă eventualele comentarii răutăcioase. O să-mi văd de treabă şi sper să fiu judecat prin prisma muncii mele, şi nu pentru alte lucruri. Cât priveşte "dosarul Penescu", aştept ca justiţia să-şi facă datoria. Mircea Sandu, preşedintele FRF, susţinea că, în ochii opiniei publice, dumneavoastră şi Vasile Avram nu vă veţi reabilita nici peste 10 ani, indiferent de sentinţa judecătorească. Nu cunosc această declaraţie şi, oricum, nu mă interesează. În fond, nu domnul Mircea Sandu m-a numit în Comitetul Executiv, ci am fost ales. Din punctul meu de vedere, important este că oamenii au încredere în mine, asta contează cel mai mult. Şi, la urma urmei, ce vreţi să fac? Atâta timp cât nu există o hotărâre judecătorească definitivă, mi se pare normal să muncesc, să am o activitate. Ce, eu nu mai am dreptul la viaţă, la muncă? Cât priveşte scandalul în care sunt implicat, vreau ca instanţa să-şi facă datoria. Nu spun nici că sunt nevinovat, nici că sunt vinovat, las lucrurile să se desfă şoare de la sine şi aştept să se ia o decizie definitivă. Până atunci, însă, voi munci, pentru că n-am nicio restricţie în acest sens. Repet, în Comitetul Executiv al FRF am fost ales, nu numit. N-am făcut nicio presiune să ajung acolo, n-am forţat pe nimeni să mă voteze, aşa că vreau să fiu judecat doar pentru activitatea mea, şi nu pentru alte lucruri.