Provocarea doctorului Musta: ”Pe cei care cred că virusul a trecut, îi invit la spital”

Provocarea doctorului Musta: ”Pe cei care cred că virusul a trecut, îi invit la spital”

După înregistrarea unui număr îngrijorător de mare de de infectări cu noul coronavirus, joi, medicul Virgil Musta, de la Timișoara, avertizează că greul nu a trecut și, deci, nu trebuie să ne relaxăm foarte tare. El a precizat că fiecare dintre noi este responsabil de ceea ce se va întâmpla.

Medicul Virgil Musta, şeful de Secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, atrage atenția că pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut, iar pe cei care nu cred acest lucru îi invită să vadă ce se întâmplă în spitalul în care lucrează.

„Eu i-aș invita la spital, cine dorește să viziteze aceste cazuri (...) ca să vadă într-adevăr că sunt tragedii. Poate ar fi o idee ca să poată lua legătura cu persoane care au prezentat această boală și care le pot prezenta tot ce au suferit în această perioadă”, a declarat medicul Virgil Musta la TVR.

Medicul a precizat că au fost situații în care o familie întreagă a contactat boala, unul dintre membrii acesteia a murit, iar ceilalți nu au putut participa la înmormântare din cauză că erau internați.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara mai sunt internate 17 persoane infectate cu noul coronavirus. Nici un pacient nu este la Terapie intensivă, evoluția lor este bună și urmează ca în următoarele zile o parte dintre ei să fie externați.

„Să sperăm că nu vom interna alții, sau numărul celor care se vor interna va fi mic, ca să putem să ținem sub control această pandemie”, a subliniat Virgil Musta.

Zilele trecute, medicul Virgil Musta, şeful de Secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a estimat că infectările cu noul coronavirus vor reveni în toamnă, odată cu sezonul rece, așa cum se întâmplă și cu gripa sezonieră.

„Sunt o serie de afecțiuni virale, cum este gripa cum sunt alte infecții cu coronavirusuri care au o anumită sezonalitate. De exemplu gripa apare de obicei la sfârșitul lunii decembrie, în ianuarie, februarie. Coronavirusul apare la sfârșitul lui noiembrie-decembrie și noi cazuri în aprilie-mai. Posibil ca și SARS-COV-2, care face parte din această familie a coronavirusurilor să prezinte o sezonalitate, dar urmează să vedem. Istoria ne va dovedi sau va infirma acest lucru”, a precizat medicul Virgil Musta