Programe pentru atragerea "turiştilor medicali" în România

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) doreşte încheierea unui acord cu ministerele Educaţiei şi Sănătăţii pentru dezvoltarea programelor de turism medical românesc, informează Agerpres.

La proiect vor fi implicate Casa Naţională de Asigurări Sociale şi Colegiul Naţional al Medicilor.

Emilian Imbri, consilier pe probleme de turism şi sănătate din cadrul MDRT, consideră că proiectul va reprezenta un ajutor atât pentru turism, cât şi pentru sistemul medical românesc. "Încheiem acest protocol în vedera armonizării legislaţiei existente, pentru a uşura schimburile de turişti cu alte ţări. Pentru dezvoltarea acestui tip de turism se impune ca serviciile să fie credibile, să se ofere profesionalism şi siguranţă", afirmă Emilian Imbri.

Străinii vor în România datorită costurilor mici

Reprezentantul MDRT consideră că pacienţii străini pot apela la serviciile medicale româneşti datorită costurilor scăzute şi a faptului că listele de aşteptare pentru bolnavi nu sunt atât de încărcate precum în alte ţări. Turismul medical din România ar urma să dezvolte mai multe domenii precum recuperarea anti-îmbătrânire, stomatologie, oftalmologie, chirurgie plastică şi chirurgie cardiacă. Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism au afirmat că anul trecut România a găzduit între 10.000 şi 50.000 de turişti străini veniţi pentru tratamente.