Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) se vor putea programa la consultaţii pe internet, prin intermediul unui sistem informatic care va fi funcţional, cel mai probabil, din luna mai.
"Dorim să introducem un sistem electronic de programare pentru consultaţiile din ambulatoriu, unde există 20 de cabinete de consultaţii", a spus managerul instituţiei medicale, Dan Straja, într-o conferinţă de presă.
Printr-un program de fonduri norvegiene va fi achiziţionat şi un aparat pentru RMN, de care să beneficieze şi copiii, sub anestezie generală, prin crearea unui compartiment ATI în serviciul de radioterapie şi explorări imagistice. De asemenea, managerul a mai spus că în acest an Departamentul de chirurgie toracică va fi completat cu aparatură de diagnostic şi tratament şi se va îmbunătăţi activitatea Departamentului de anatomie patologică prin achiziţionarea de echipamente noi care să permită obţinerea de diagnostice histopatologice precise într-un timp mult mai redus decât în prezent. "În anul 2014, în IOB s-au efectuat 22.815 spitalizări în regim continuu, 6.590 de intervenţii chirurgicale, 80.974 de internări în regim de spitalizare de zi", a adăugat Straja, care a menţionat că ar mai fi nevoie de 21 de medici. Un alt obiectiv al IOB pentru acest an este continuarea programului de reabilitare a unor zone, inclusiv a secţiilor de radioterapie, terapie radioizotopică, alimentare cu oxigen, cu aer comprimat şi cu curent electric, dar şi continuarea angajării de medici pe diferite specialităţi - oncologie, ORL, ATI, cardiologie, radioterapie, asistenţi medicali şi alt personal sanitar, cercetători, informează www.agerpres.ro.
Va fi realizat şi un compartiment de paliaţie integrat în secţia de oncologie medicală şi va debuta un parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru programul "Şcoala în spital", adresat copiilor bolnavi de cancer care necesită spitalizare pe perioadă îndelungată.