Produs alimententar făcut în Franţa, RETRAS din magazinele din România

Produs fabricat în Franţa, retras din magazinele din România. Ce au descoperit autorităţile în legătură cu acest aliment.

Produs alimentar făcut în Franţa, existen la noi pe piaţă, a fost retras. 

 

"A fost depistată miere polifloră de origine Franţa într-un hipermarket, iar din 11 probe, una a fost neconformă pentru că avea o depăşire cu 50% a unui coeficient enzimatic care afectează compoziţia fructozei. Nu produce un efect imediat asupra stării de sănătate, dar este o depreciere a calităţii produseloR", a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu, informează Antena 3.

 

 

“Din 396 de recipiente de miere polifloră, ambalate pe o cantitate de 500 de grame, 108 recipiente au fost localizate şi retrase de la comercializare şi dispuse pentru neutralizare, dar restul au fost vândute", a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu.

 

Şeful ANSVSA a menţionat că ancheta este încă în desfăşurare şi nu poate spune care este numele producătorului francez de miere deoarece acesta poate cere realizarea analizelor la un alt laborator, iar până la finalizare nu pot fi făcute publice astfel de date.

 

 

 

La începutul lunii martie, Slovacia şi Ungaria au susţinut că produsele alimentare vândute în Europa Centrală au o calitate inferioară comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate în alte ţări şi au cerut, la un summit organizat pe 9 martie ca Uniunea Europeană să denunţe acest dublu standard.

 

De asemenea, la finele lunii februarie, autorităţile de la Budapesta au criticat faptul că Nutella, băutura răcoritoare Coca Cola, ciocolata pudră Nesquick sau sosul de paste Knorr au o calitate inferioară în Ungaria comparativ cu Austria.

 

În acest context, ministrul român al Agriculturii a anunţat, la finele lunii februarie, că a fost constituit "un colectiv de muncă" format din reprezentaţi ai MADR, ANSVSA şi ai ANPC pentru depistarea eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în vestul Europei, scrie Antena 3.