Mustaţa la femei, transpiraţia abundentă şi pierderea prematură a podoabei capilare indică afecţiuni care, cu tratament potrivit, pot dispărea.
Excesul de păr în anumite zone, pierderea lui în altele, bătăturile, roşeaţa în obraji, buzele uscate sunt neplăceri frecvente, care au însă şi tratamente nu tocmai complicate.
Pilozitatea excesivă între sprâncene, deasupra buzei de sus sau pe bărbie poate fi, uneori, semnul unei afecţiuni precum sindromul ovarelor polichistice.
Cel mai adesea însă, e vorba doar de moştenirea genetică.
Pensatul, folosirea regulată a unei creme depilatoare, dar şi intervenţiile cu laser sau electroliză sunt soluţii pe termen lung. Roşeaţa din obraji îţi dă de gol starea interioară, dar când petele roşiatice apar din senin pe bărbie, obraji sau frunte, ele prevestesc rozaceea. Aceasta e o afecţiune cronică a pielii şi se tratează cu medicamente sau cu loţiuni.
Dacă puseurile de roşeaţă sunt însoţite şi de palpitaţii ale inimii în preajma unui grup de persoane, înseamnă că suferiţi de anxietate.
50% din femei îşi pierd din păr până la 40 de ani
Albirea prematură a părului. Dacă încă n-ai împlinit 40 de ani şi ţi-au apărut deja primele fire albe de păr, poate fi vorba de o tulburare de pigment sau de o boală a tiroidei. În cele mai multe situaţii, genele sunt răspunzătoare pentru albirea prematură.
Transpiraţia are rolul de a ne răcori corpul. Totuşi, când e secretată în abundenţă, indică hipertiroidie, o boală extrem de incomodă, care poate fi combătută cu ajutorul antipersiprantelor, a pastilelor sau a injecţiilor cu botox, care blochează glandele sudoripare.
Tratamentul constă în administrarea unor substanţe care stimulează creşterea firului de păr sau cu pastile destinate problemelor hormonale. Buze uscate
Din cauza aerului uscat şi a deshidratării, buzele ajung să prezinte mici crăpături la suprafaţa pielii, iar acest lucru le face sensibile şi inestetice.
Pentru a-şi recăpăta sănătatea, trebuie să evitaţi umezirea buzelor cu salivă şi să folosiţi un balsam hidratant cu gel petrolier, ulei de ricin sau unt de shea, care să aibă şi un factor ridicat de protecţie solară.
Deshidratarea sau aerul uscat din casă pot fi responsabile de uscarea buzelor. Problema se poate remedia prin consumul de lichide şi folosirea de balsamuri Citiţi şi:
- Carenţa de vitamine duce la căderea în exces a părului
- Top zece alimente de consumat ca să nu îţi mai cadă părul
- Nu vă spălaţi părul cu apă fierbinte şi şamponaţi-l de 2 ori
- Cum şi cât de des să îţi speli părul ca să îl menţii sănătos
- Ce să mănânci ca să ai un păr sănătos