Primarii PSD vor ca formula impozitului pe locuințe să fie schimbată și sunt de părere că legea ar trebui modificară în Parlament, a anunțat, luni, liderul social democrat Marcel Ciolacu.
Primarii PSD sunt nemulțumiți de noua formulă privind taxa pe proprietate și vor ca aceasta să fie schimbată. Astfel, Ciolacu a precizat că a avut loc discuție în acest sens și va avea loc una și în coaliția de guvernare.
Primarii PSD caută o nouă formulă a impozitului pe locuințe
„Nu e foarte clar amendamentul şi vor să vină cu anumite lămuriri şi o să vină şi ei cu o propunere la liderii de grup. Mărirea taxelor locale sub nicio formă nu ajută bugetul de stat de unde se dau măriri de salarii sau pensii.
Sunt două lucruri total diferite. Au o altă formulă şi viziune primarii de municipiu, iar AMR va face o propunere. Ştiţi foarte bine că această mărire pe proprietăţi care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni de zile, prin ordonanţă de urgenţă”, a explicat Ciolacu.
El a mai adăugat că primarii au venit și au explicat că tehnic nu se poate face această majorare, iar acum se caută o altă formulă care să fie aplicabilă și corectă.
Pe 20 septembrie, Marcel Ciolacu preciza că impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială ar putea fi amânată sau schimbată, dacă nu poate fi implementată în forma actuală, potrivit știripesurse.ro.
Nicolae Ciucă, despre majorarea cu 50% a taxelor și impozitelor locale
Nicolae Ciucă a vorbit, miercuri, despre amendamentul referitor la majorarea cu 50% a taxelor și impozitelor locale, precizând că aceasta a fost o decizie luată de comun acord în coaliția de guvernare. Totodată, el a susținut că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată.
Proiectul de OUG a fost adoptat de Guvern în luna iulie, iar acesta modicat impozitarea proprietăţilor, de la 1 ianuarie 2023. Prin urmare, va fi făcută trecerea de la impozitul în funcţie de zonă şi materialele de construire utilizate la impozitul pe valoarea proprietăţii stabilită în funcţie de grila notarială. Actul normativ aprobat de Executiv este în procedură parlamentară, unde pot fi aduse schimbări.