Primăria Capitalei începe lucrări masive la reabilitarea canalizării Bucureștiului
- Mihai Soica
- 30 iulie 2019, 13:35
Valoarea celor două contracte care vor viza moderniza rețelei de canalizare a municipiului București este de aproape 200 de milioane de lei. Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 83.502.675,02 lei (fără TVA), iar pentru lotul 2 este de 106.140.549,80 lei (fără TVA).
Primăria Generală București a anunțat că primarul general Gabriela Firea a semnat contractele care vor duce la o îmbunătățire substanțială a funcționării sistemului de canalizare. Cele două contracte fac parte dintr-un contract mai mare care se referă la "Reabilitarea Casetei şi sistemului său principal de drenare pe partea stângă a Casetei (în sectoarele Ciurel - Unirii - Vitan)" - CL4 din cadrul proiectului "Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa II", proiect în valoare de 1.7 miliarde lei, din care 1.4 miliarde lei, sunt fonduri europene.
"Facem astăzi încă un pas esenţial pentru reabilitarea reţelei de canalizare din municipiul Bucureşti, prin demararea unor ample lucrări de modernizare şi reparaţii structurale ale casetei aflate sub cuva râului Dâmboviţa. Se va lucra în subteran pe o lungime de peste 10 kilometri şi se vor reabilita sau reconstrui staţiile de pompare a apei de la Eroilor, Opereta şi Mihai Bravu. Prin realizarea acestor lucrări se va reduce nivelul de infiltraţii în acest colector, ceea ce înseamnă beneficii clare pentru sănătatea populaţiei, precum şi pentru mediu, conform directivelor europene. Subliniez faptul că este pentru prima dată, în ultimele decenii, când administraţia locală reabilitează reţeaua de canalizare a Bucureştiului şi atrage fonduri europene pentru derularea acestui proiect major de investiții, esenţial pentru Capitală", a spus Gabriela Firea.
Proiectul demarat azi va aduce și construirea a 19 racorduri noi de canalizare, care se vor interconecta la caseta principală precum și reconstruirea de la zero al stațiilor de pompare a apei de dren de la Eroilor, Opereta și Mihai Bravu.
Durata lucrărilor a fost fixată de la 24 de luni, la care se adaugă o perioadă de notificare a defectelor de 60 de luni.