Primăria Bucureștiului, amendată de Garda de Mediu pentru poluare. Nicușor Dan contestă amenda uriașă de 150.000 lei.
Nicușor Dan, primarul independent al Municipiului București, candidează pentru un nou mandat în acest an. Dar a încasat o nouă lovitură - amendă uriașă pentru poluare.
Nicușor Dan primește o lovitură dură de la Garda de Mediu
Recent, primarul independent și fondatorul partidului Uniunea Salvați România, a recunoscut că nu și-a putut îndeplini toate promisiunile făgăduite electoratului pe durata scrutinului din 2020.
„Recunosc, am avut anumite naivităţi la momentul în care le-am făcut”, a declarat edilul pentru Digi24. Primarului nu i-a ieșit proiectul cu „trenul metropolitan” și nici nu a reușit să reducă traficul rutier din capitală.
Dar susține că a reușit să facă pași semnificativi în termoficare și achiziționarea autobuzelor și tramvaielor cu energie verde.
Nicușor Dan contestă amenda pentru poluarea masivă din București
Primăria Capitalei a fost amendată cu suma de 150.000 lei de către Garda de Mediu. Aceasta a raportat înregistrarea nivelului de poluare peste limita admisă de Organizația Mondială de Sănătate. Mai multe zile consecutive, primăria nu a acționat. Mai ales că primăria trebuia să vină cu un plan pentru calitatea aerului în București, până la data de 15 februarie.
Primarul Nicușor Dan a declarat că va contesta amenda: „Evident că e poluare în București. Dar, dacă e poluare în București, trebuie să ne uităm și care sunt sursele poluării. (…) este o responsabilitate partajată”.
Mai multe zile la rând, bucureștenii s-au plâns mirosul neplăcut și aer irespirabil pe rețelele de socializare.
Arderea deșeurilor și traficul rutier, principalele surse de poluare
Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu, citat de Buletin de București, a enumerat principalele surse de poluare.
Acestea ar fi traficul rutier (mașini alimentate cu benzină), metodele de încălzire ale bucureștenilor (cărbuni, gaz) și arderile ilegale din jurul capitalei.
5% din emisiile de carbon provin de la arderile din jurul Bucureștiului, fiind arse în medie 870 de tone de deșeuri în Ilfov.