Preţul alimentelor, la un nou record

Preţurile produselor alimentare din întreaga lume au atins un nou record, în luna februarie, conform indicelui preţurilor FAO, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, publicat astăzi la Roma. Preţurile la mâncare sunt în creştere pentru a opta lună consecutiv, informează Le Figaro.

Preţurile au crescut cu 2,2%, în februarie faţă de ianuarie, indicele FAO ajungând la 236 puncte.

Este "cel mai înalt nivel din 2990, când FAO a început să elaboreze indicele preţurilor alimentare", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Cu excepţia zahărului, toate celelalte produse s-au scumpit în februarie. Cel mai mare avans l-au avut produsele lactate şi cerealele, anunţă FAO.

Creşterea preţurilor alimentelor, care a început în vara anului 2010, face posibilă izbucnirea unor revolte similare cu cele care au avut loc în 2008 în numeroase ţări de pe continentul african, dar şi în Haiti şi Filipine, după ce preţurile cerealelor au atins maxime istorice.