Preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, va participa la Summit-ul comun G20 – B20
- Dinu Boboc
- 13 noiembrie 2015, 10:11
Preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, va participa la Summit-ul comun G20 – B20, organizat în Antalya, Turcia, în perioada 14-15 noiembrie.
Mihai Daraban este membru al grupului de lucru Infrastructură şi Investiţii, din cadrul B20 și va participa la reuniune ca invitat al Preşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ şi Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB), Rifat Hisarcıklıoğlu, care în prezent deţine Preşedinţia B20, a informat CCIR.
În cadrul sesiunilor de lucru de la Antalya se vor dezbate propuneri de politici economice pentru dezvoltarea sectorului de infrastructură şi investiţii.
„Dintre temele aflate pe agenda de lucru, amintim reafirmarea importanţei cruciale a infrastructurii în planurile de dezvoltare a infrastructurii naţionale; implementarea unui set de bune practici în sectorul de achiziţii şi în procesul de obținere a aprobărilor necesare; cooperarea pentru promovarea şi protejarea investiţiilor internaţionale, protejarea investiţiilor private şi responsabilizarea suplimentară a sectorului bancar”, se arată în comunicat.
Importanţa acestei sesiuni este evidenţiată de nivelul alocărilor bugetare anuale pentru proiectele de infrastructură, care se ridică la aproximativ 9 trilioane dolari (USD), investiţiile în infrastructură fiind esențiale pentru creşterea economică. Grupul de lucru Infrastructură şi Investiţii propune depăşirea inegalităţilor uriaşe dintre sumele alocate domeniului în diverse zone ale globului, demers care ar necesita finanţări estimate la 15-20 trilioane USD în următorii 15 ani.
Business 20 (B20) este o platformă influentă la nivel mondial, care reuneşte liderii comunităţilor de afaceri din economiile cele mai avansate ale lumii din cadrul G20. B20 promovează teme importante pentru dezvoltarea economiei mondiale şi asigură legătura dintre liderii politici, instituţiile internaţionale relevante şi comunităţile de afaceri.
G20 a fost înființat în 1999 la inițiativa G7. După crizele financiare care izbucniseră succesiv în Asia, Rusia și America Latină, G20 a fost gândit ca o organizație mai extinsă, în care principalele puteri mondiale și statele emergente, să poată coopera pentru rezolvarea și evitarea acestor turbulențe. La un nivel mai general, G20 servește și drept forum pentru discutarea problemelor bugetare și monetare, de comerț, creștere economică și energie.