Matilde decide, peste noapte, să devină asasin profesionist. Vrea să devină mercenar, ca să-şi plătească ratele la bancă, dar nu-i prea iese.
Filmul românesc „Terapie pentru crimă” (la cinema din 3 octombrie), cu cântăreaţa Claudia Pavel în rol principal, a fost transformat în roman, cu titlu omonim, la Editura Tritonic. Lansarea cărţii a avut loc pe 29 septembrie, la Cinema Studio din Bucureşti.
Bogdan Hrib, Editor la Tritonic şi Coordonator al „International Mystery & Thriller Festival” a citit scenariul filmului 'Terapie pentru crimă', scris de Kiki Vasilescu în 2010 şi a intuit potenţialul acestuia de a deveni un roman de succes. Prin urmare, l-a aşternut pe hârtie, dându-i forma specifică acestui tip de naraţiune şi făcând foarte mici intervenţii asupra acţiunii. Hrib a apreciat specificul românesc al dialogului şi personajelor, elementele de comedie neagră din scenariu şi parodia.
Selfie cu mortul
„Aşa cum piesa de teatru Cântăreaţa cheală este o parodie la adresa societăţii britanice, aşa şi Terapie pentru crimă prezintă un personaj pur românesc, angrenat în tot felul de situaţii absurde. Terapie pentru crimă este, în concluzie, o parodiere la Cântăreaţa cheală a thrillerului modern american”, spune Bogdan Hrib. Protagonista din "Terapie pentru crimă"' este o funcţionară din România zilelor noastre, pe nume Matilde, care decide, peste noapte, să devină asasin profesionist! Vrea să devină mercenar, ca să-şi plătească ratele la bancă, dar nu-i prea iese... Matilde vrea să fie un criminal aşa cum a văzut în filme, însă încercările ei duc la situaţii amuzante. Această asasină aspirantă se încăpăţânează să se ia în serios în cele mai absurde situaţii... Cât priveşte elementele de comedie neagră din scenariu, Hrib aminteşte de faptul că Matilde îşi face un selfie cu cel pe care l-a omorât. În plus, nu omoară pentru că vrea să se îmbogăţească, sau pentru că vrea să fie un justiţiar, ci pentru că are rate de plătit! Pe de altă parte, „dacă în filmele americane asasinii au conturi în Elveţia, Matilde nu se descurcă să ridice banii de pe card de la cel care o angajează... ceea ce este absurd”.
Un pistol Beretta M9
Bogdan Hrib mai spune că „Matilde nu cere, de exemplu, un pistol Beretta M9, prin urmare o anumită marcă de pistol. Şi va primi un pistolaş... În filmele americane un asasin va avea întotdeauna o armă cu lunetă. Pe lângă asta, vorbeşte la telefon despre activitatea ei fără să se teamă de interceptări. E amatoare şi naivă”. Romanul 'Terapie pentru crimă” a apărut în colecţia „Mistery&thriller” a Editurii Tritonic. „Terapie pentru crimă” reprezintă şi debutul în film al cântăreţei Claudia Pavel, filmul fiind produs de către Dan Burlac, recent selecţionat la Festivalul de Film de la Toronto pentru întreaga activitate profesională. Thrillerul va putea fi urmărit în aproximativ 30 de săli de cinema din toată ţara, începând cu 3 octombrie.