Cri, cri, cri toamnă gri, nu credeam că-ai să mai vii!
Acum că vacanța s-a terminat, pentru cea mai mare parte dintre noi rămân încă vii în minte amintirile zilelor însorite la malul mării, legănatul discret al valurilor și toropeala moleșitoare a după-amiezelor toride. Dar chiar și acum, când frigul începe să-și facă simțiți colții, nu trebuie să lăsăm deoparte bucuria de a trai, ci trebuie mai bine să începem să facem planuri pentru următoarea vacanță!
Dacă în vara aceasta ți-ai făcut timp și ți-ai găsit și prieteni dornici de a petrece câteva ore memorabile, pe puntea unei ambarcațiuni de agrement, ce-ar fi să te gândești serios și să îți planifici, ca de la anul, să fii tu cel care va conduce ambarcațiunea.
Țara noastră posedă o serie de obiective turistice unice. Multe dinte ele nu sunt însă accesibile de pe uscat. Delta Dunării este o destinație în care orice turist, fie el roman sau de pe alte meleaguri, își dorește și trebuie să revină. Bogăția faunei și vegetației, pe care v-o poate dezvălui o călătorie pe canale, oferă cu certitudine momente de încântare unice. O călătorie în largul mării, parcurgând în doar câteva ore întreg litoralul, acostând în ce destinații îți dorești este un privilegiu de neratat. Mici plimbări cu o ambarcațiune pe lacurile navigabile pot fi momente dintr-o scurtă poveste.
Cum omul chibzuit își face vara sanie și iarna car, cum ar fi să îți pregătești de pe acum cele necesare pentru următoarea vacantă de vară. Dacă ești un mare amator de plimbări cu barca pe ape, cum ar fi să devii un profesionist al acestor călătorii. Ce ar trebui să faci pentru a beneficia de serviciile de extrasezon? Soluția este extrem de simplă și la îndemâna. Rezervă-ți de pe acum un loc la Școala Nautică PermiseBarca.ro sau începe chiar de astăzi cursurile. Avantajele sunt nenumărate. Pe lângă faptul că poți beneficia de o ofertă de preț mult mai bună, vei avea parte de condiții de cursuri și de examinare mult mai aerisite, de mai multă disponibilitate și spațiu de practică. Atunci când sezonul se va deschide nu vei mai pierde timp prețios până la a te bucura de ceea ce iți doreai cu atâta ardoare încă din vara anului trecut.
În continuare voi încerca să iți ofer o serie de răspunsuri la câteva întrebări orientative legate de obținerea unui astfel de permis de conducere ambarcațiuni:
De ce este nevoie întâi și întâi pentru a începe cursurile unei școli de condus ambarcațiuni?
Bineînțeles de plăcerea de a naviga, dorința de a începe și de hotărârea de a nu te lăsa pană nu te vezi cu permisul în mâna sau ... în portofel.
Ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a fi admisă să participe la astfel de cursuri?
- să aibă vârsta minimă de 18 ani
- sa aducă un certificat medical care să ateste ca este apt pentru a face acest lucru
- sa aducă o diploma de studii în copie și în original
- sa aducă cartea de identitate în copie și original
- sa achite o taxa de participare.
Care sunt opțiunile pe care le ai când te decizi să faci un astfel de curs?
La fel ca și în cazul permisului auto și în acest caz există mai multe categorii:
- Categoria A ce permite titularului să conducă ambarcațiuni de agrement pe orice cai navigabile interioare și în toate zonele maritime (mare teritoriala, zona economică exclusivă, zona contiguă, mare liberă);
- Categoria B (24 mile) permite posesorului să conducă ambarcațiuni de agrement în zone maritime ce nu depășesc distanța de 24 de mile marine (1Mm=1.852 Km), față de mal;
- Categoria C (6 mile) ce permite titularului să poată conduce ambarcațiuni de agrement în zone maritime ce nu depășesc distanța de 6 mile marine față de țărm;
- Categoria D permite titularului să conducă ambarcațiuni de agrement pe cai navigabile interioare, respectiv râuri, lacuri, fluvii, Delta;
- Categoria S oferă titularului dreptul de a conduce ambarcațiuni de agrement cu vele.
Ce școală ar fi recomandat să alegi?
Evident o școală cât mai bună și mai flexibilă la nevoile și disponibilitățile fiecăruia de instruire și de timp.
După ce am căutat mai multe alternative pentru a obține un permis de condus ambarcațiune și după o analiză serioasă și amănunțită, una dintre cele mai potrivite și adaptabile oferte ni s-a părut cea a Școlii Nautice PermiseBarca.ro. Aici am găsiți oameni dedicați și pasionați de ceea ce fac, dispuși să vorbească și să prezinte avantajele serviciilor lor. I-am urmărit cu mare atenție la cursuri și în practica cu pe care o au cu cursanții. Interacțiunea este liberă și conduce ușor la obținerea rezultatelor dorite. Practica se desfășoară pe o flota de ambarcațiuni performante. Cursurile și materiale ajutătoare sunt bine structurate și organizate.
Ce cunoștințe și deprinderi va dobândi un candidat pe durata cursurilor de la Școala Nautica PermiseBarca.ro?
- Cunoașterea cadrului legislativ sub care se desfășoară activitatea ambarcațiunilor de agrement
- Cunoștințe teoretice de orientare pe mare
- Cunoștințe pentru a recunoaște și a acționa corespunzător la semnele și semnalele de pe căile de navigație, la luminile, semnele și semnalele purtate de nave
- Regulamentele de navigație pe Dunăre sau pe mare
- Însușirea procedurilor de căutare-salvare și supraviețuire
- Însușirea regulilor de menținere a ambarcațiunii în caz de avarii, noțiuni de construcție a ambarcațiunilor
- Îndemânarea și siguranța de sine în manevrarea fără riscuri a unei ambarcațiuni cu motor.
Participanții vor obține în urma unui examen final un Certificat de Absolvire cu ajutorul căruia se vor putea înscrie la examenul final.
Unde se susține examenul final?
Examenul se susține la ANR – Autoritatea Navala Romana.
Acum că aveți la îndemână o bună parte din informațiile necesare obțineri unui permis de condus ambarcațiune sau skijet, nu ratați primul val. Oportunitățile nu așteaptă prea mult! Apelați la PermisBarca.ro și cereți-le lor detaliile necesare pentru a intra cât mai curând în posesia permisului pentru distracția verii viitoare !
Date de contact:
Telefon: 0787 868 646
Email: contact@permisebarca.ro
Adresa: Foisorul 11, Bucuresti, 031173 Bucuresti
Promovare SEO făcută de Edcora Agenție Marketing Online.