Prăpăd în Ucraina! Rusii au atacat cu rachete o piață. Sunt mai multe victime

Prăpăd în Ucraina! Rusii au atacat cu rachete o piață. Sunt mai multe victimeSursă: Dmitry Shirinkin | Dreamstime.com

Rusia se răzbună pentru scufundarea crucișătorul „Moscova” printr-un atac dur. Este vorba despre un atac cu rachete în regiunea Harkov. O persoană și-a pierdut viața și alte 18 sunt rănite.

Rusia a luat din nou la țintă Ucraina, prin atacuri masive. Rachetele au bombardat regiunea Harkov. Lovitura a avut loc sâmbătă, 16 aprilie, într-o piață, anunță pompierii.

Sâmbătă, forțele ruse au reluat atacurile asupra Ucrainei. Au fost bombardamente în mai multe regiuni din vest, însă și în Kiev. Comandantul militar rus a anunțat reluarea atacurilor supra Capitalei încă de vineri, precizând că sunt vizate situri militare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a afirmat că în atacurile de sâmbătă s-au folosit „arme cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie lansate din aer". Acestea au țintit o fabrică de vehicule blindate din Kiev. Atacul cu rachete de înaltă precizie este al doilea care are loc în Kiev în ultimele două zile.

Guvernatorul regiunii Liov din vestul Ucrainei susține că atacurile aeriene asupra zonei au fost executate de avioane rusești Su-35 care au decolat din Belarus.

Rusia se răzbună pe Ucraina pentru scufundarea crucișătorul „Moscova”

Intensificarea atacurilor din Ucraina a venit după ce nava-amiral a Flotei marinei ruse în Marea Neagră a fost scufundată. Oficialii ruși au făcut diverse declarații cu privire la acest incident. Inițial au declarat că incendiul nu a afectat muniția, însă ulterior au anunțat că au existat și explozii la bordul navei. Toți marinarii au fost evacuați de pe navă înainte ca aceasta să se scunde, susțin oficialii ruși.

Kievul afirmă că, în realitate, nava-amiral a marinei ruse a fost lovită de două rachete ucrainene Neptun, concluzie la care au ajuns și oficialii americani.

Ministerul rus al Apărării a declarat că întregul echipajul a fost evacuat, chiar dacă era furtună. Pe de altă parte, ucrainenii susțin că acest lucru nu ar fi fost posibil din cauza condițiilor meteorologice. În plus, aplicația meteo Windy arată că viteza vântului în zona Sevastopol în seara zilei de 14 aprilie nu a depășit 5,8 m/s, cu rafale de până la 7 m/s. Înălțimea valurilor a fost de aproximativ 1 metru. În întreaga zonă din nordul Mării Negre, la vest de peninsula Crimeea, viteza vântului nu a depășit 9 metri pe secundă.

După ce au negat inițial că crucișătorul „Moscova” nu s-ar fi scufundat, oficialii ruși au revenit cu informații, precizând că vasul a avut o avarie la fuselaj, „în condiții de furtună pe mare”, în timp ce era remorcată spre Sevastopol, iar din acest motiv s-a scufundat.

Ne puteți urmări și pe Google News