Powell s-a dat cu Obama

Powell s-a dat cu Obama

Fostul şef al diplomaţiei americane în primul mandat al preşedintelui Bush îl susţine pe candidatul democrat la alegerile prezidenţiale.

Fostul secretar de stat american Colin Powell, cunoscut drept un republican moderat, şi-a anunţat ieri sprijinul pentru candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama. Invitat la emisiunea „Întâlnire cu presa“, de la postul de televiziune NBC, Powell a explicat şi de ce îl preferă pe candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, în defavoarea republicanului John McCain. Vorbind despre lucrurile care l-au atras de partea democratului, Colin Powell a menţionat abilitatea lui Obama de a inspira oamenii. „Are şi stil, şi substanţă. Cred că ar fi un preşedinte reformator. Din acest motiv, eu voi vota cu Barack Obama“, a declarat generalul în retragere.

„Obama a dat dovadă de constanţă. A arătat vigoare intelectuală. Are un stil de lucru care ne va prinde foarte bine“, l-a descris pe candidatul democrat fostul secretar de stat american din perioada 2001-2005, în primul mandat al preşedintelui SUA, George W. Bush.   În cazul unei victorii a lui Barack Obama la alegerile de pe 4 noiembrie, „toţi americanii ar trebui să fie mândri, nu doar afro-americanii“, a opinat Powell.

Referindu-se la senatorul republican John McCain, el a contestat decizia senatorului de Arizona de a o alege pe guvernatoarea Sarah Palin pentru postul de vicepreşedinte. Semnal important pentru nehotărâţi

Ne puteți urmări și pe Google News

În vârstă de 71 de ani şi cu o carieră militară de 35 de ani, Colin Powell s-a aflat în anturajul ultimilor trei preşedinţi republicani ai Statelor Unite, Ronald Reagan, George Bush şi George W. Bush. Anunţul său de ieri ar putea influenţa în mod decisiv cursa electorală, dând o lovitură importantă taberei republicane, notează presa de peste Ocean. Experienţa solidă a lui Powell în domeniul siguranţei naţionale ar putea atrage de partea lui Barack Obama o mare parte din electoratul indecis.

Opţiunea fostului secretar de stat ar putea convinge electoratul că Obama este pregătit să conducă ţara şi ar putea anihila atuul experienţei lui John McCain în materie de politică externă şi securitate naţională, comentează cotidianul britanic „Financial Times“.