Evenimentul Zilei > Monden > Povestea fascinantă a ultimilor vânători de capete. Epilog pentru războinicii mistici
Povestea fascinantă a ultimilor vânători de capete. Epilog pentru războinicii mistici

Povestea fascinantă a ultimilor vânători de capete. Epilog pentru războinicii mistici

Un fotograf italian a surprins fotografii emoționante cu ultimii vânători de capete. Povestea ultimilor vânători de capete din grupul etnic Konyak Naga este pe cale să se stingă.

Povestea fascinantă a ultimilor vânători de capete!  Un fotograf italian a surprins povestea ilustrată a ultimilor vânători de capete, iar fotografiile sale sunt emoționante. Ultimii vânători de capete din grupul etnic Konyak Naga se prezintă în portrete fascinante. Putem vedea războinici în vârstă care pe vremuri obișnuiau sa-și decapiteze adversarii. Le adunau apoi craniile ca semn de loialitate față de tribul lor.

În imaginile surprinse de artist putem vedea bărbați în vârstă din grupul etnic Konyak Naga care pozau cu sulițe și macete. Acestea fuseseră folosite cândva pentru a vâna capetele dușmanilor. Imaginile au fost făcute în satele Longwa și Hongphoi, din Nagaland, India.

Sunt ultimii supraviețuitorii ai unui trib de legendă

Despre oamenii din acest trib se presupune că au peste 80 de ani și sunt ultimii de acest gen. Populația Konyak are aproximativ 320.000 de persoane în întreaga lume trăiește mai ales în India și Burma. Fotografiile îi aparțin fotografului Carlo Marrazza (62 ani) din Brindisi, Italia. Acesta a folosit camere de fotografiat Leika pentru a realiza aceste materiale documentare.

Ultimii vânători de capete Konyak Naga obișnuiau să adune craniile dușmanilor lor pentru a-și arăta loialitatea față de satul lor. Ultima vânătoare de trofee a avut loc în anii 1960, scrie Daily Mail.

Fotograf: „Tradiția va muri odată cu acești oameni”

„Un bărbat pe care l-am fotografiat cu o față extrem de expresivă avea 4 capete pe colier, ceea ce însemna că a ucis cel puțin 4 dușmani”, a explicat Carlo. „A fost foarte interesant să aflăm despre cranii, care, prin ordinul guvernului, trebuiau să fie îngropate definitiv.  Uneori, ele reapar în unele festivaluri tradiționale care nu sunt frecventate de străini. Acești bărbați au peste 80 de ani, dar sunt priviți cu mare respect de ceilalți Konyak Naga.  Tradiția va muri odată cu acești oameni”, arată fotograful.

El a povestit cum a realizat imaginile, aproape toate fotografiile fiinf făcute în colibe slab iluminate. „Nedorind să folosesc lumini artificiale, a trebuit să mă mulțumesc cu lumina care intra prin ușile și ferestrele mici.  Un tânăr Konyak cunoștea bine limba engleză, și așa am reușit să comunicăm destul de bine”, mai povestește acesta.

Se credea că craniile rivalilor atrăgeau prosperitatea tribului

Tribul a fost în mare parte necunoscut până la colonizarea britanică a Indiei și Birmaniei. El este încă înconjurat de mistere. Cultura unică a acestui trib va fi dusă în mormânt probabil, odată cu dispariția ultimului membru. Războinicii tribului obișnuiau să-și decapiteze rivalii și să le afișeze țestele cu fală, în satele lor. Numărul de capete „vânate” reprezenta un indiciu pentru valoarea lor ca războinici. Se credea că aceste capete umane degajau o forță mistică, benefică pentru prosperitatea tribului.

După ce misionarii creștini au vizitat prima dată Konyak în anii 1870, mulți dintre membrii tribului s-au convertit la creștinism. Ca atare, tradiții precum decapitarea au fost interzise un secol mai târziu.

Sursa: Rețete și vedete