Porcul românesc a intrat la cură de slăbire

În luna decembrie a anului trecut, au fost sacrificaţi peste 1,46 milioane de porci în România, adică mai mult de un sfert din numărul totale de capete sacrificate anul trecut în ţară, potrivit datelor publicate azi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La nivelul anului 2013, numărul porcilor sacrificaţi a fost de 5,41 milioane de capete, iar cea mai mare parte a sacrificărilor au avut loc în unităţi industriale. Dacă numărul de animale sacrificate a crescut, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu greutatea lor medie în carcasă. Aceasta a fost de 82,9 kg în 2013, în scădere faţă de greutatea medie în carcasă din 2012, respectiv 89,1 kg.

La nivelul întregului sector zootehnic, în anul 2013, comparativ cu anul 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine şi a crescut la porcine, ovine şi caprine şi păsări.

CITIȚI ȘI:

  • Marfa aproape expirată, vândută separat
  • Troc în era tehnologiei. Ce mai schimbă românii pe internet
  • Producătorii de iaurt fac importuri pe bandă rulantă de lapte