"România Curată" a publicat nominalizările la premiile pentru anul 2014. Au fost instituite șapte categorii de premii, nominalizările la fiecare categorie putând fi votate în ultimele zile ale acestui an, dar și pe parcursul lunii ianuarie
"România Curată" a publicat nominalizările la premiile pentru anul 2014, câștigătorii urmând să fie desemnați pe baza voturilor cititorilor site-ului www.romaniacurata.ro Au fost instituite șapte categorii de premii: "Traseistul Anului", "Supraviețuitor Fruntaș", "Pericol Legislativ în Acțiune", "Intelectualul de Aur", "Curaj în exercitarea justiției", "Cea mai activă instituție în favoarea bunei guvernări" și "Implicare civică".
La categoria "Supravietuitor fruntas", au fost nominalizați:
"Liviu Dragnea, care a pierdut și campania pentru Geoană și campania pentru Ponta, a reușit să își facă picată la Curtea Constituțională și migrația primarilor și regionalizarea și tot a rămas șef peste baroni.
Victor Ponta, care a dat doctoratul înapoi doar pentru a dovedi că poți fi prim ministru și fără doctorat.
Victor Ciorbea, singurul avocat al poporului din lume care se pregătește să dea faliment dacă nu-i plătește altcineva datoriile (vezi aici).
Daniel Constantin, pentru performanța de a fi unicul ministru al agriculturii din Europa care datorează bani unui pușcăriaș dar supraviețuiește oricărei remanieri".
Pentru titlul de Traseistul anului 2014 se bat patru personaje politice:
"Octavian Bot, un bihorean ales deputat în București, a bătut recordul la număr. Acum câteva luni s-a înscris în PLR-Tăriceanu, al 10-lea partid în care se află de când e „politician” ! A fost nominalizat și anul trecut, când avea doar nouă partide la activ.
Mihai Stănișoară, pentru fidelitate de familie. A fost ales deputat PDL, dar ulterior s-a alăturat PNL, primind un post de vicepreședinte pe vremea lui Crin Antonescu. În 2014, Stănișoară a părăsit PNL și i s-a alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu la PLR împreună cu un fin al său, deputatul Ion Cupă, care l-a însoțit fidel pe traseul PDL-PNL-PLR.
Deputatul Ioan Viorel Teodorescu, pentru viteză. Teodorescu a reușit să facă parte din trei partide într-o singură lună. În toamna lui 2014 a migrat de la PNL la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, apoi la UNPR.
Tudor Barbu, membru în Senat, face parte din aleșii PPDD al ăror număr a scăzut atât de dramatic că grupul lor parlamentar a trebuit desființat. A început mandatul ca membru PP-DD, a trecut la PC, iar în prezent este membru PNL".
La categoria "Pericol legislativ in actiune", a fost nominalizat și Dan Șova, "pentru elanul legislativ menit să-i scape de pârnaie pe Hrebenciuc și Mitrea și alți baroni corupți, faptă pentru care este urmărit penal de DNA pentru trafic de influență". La categoria ”Implicare civică” sunt cele mai numeroase nominalizări, douăzeci, din toate zonele țării și din diaspora, situație care reflectă dezvoltarea îmbucurătoare, și chiar explozivă în ultimii ani, a spiritului civic din România. Diversitatea temelor – de la cele de mediu, la drepturile civile, funcționarea instituțiilor publice sau comunitare – este, de asemenea, de apreciat. Din acest punct de vedere, scopul "Premiilor România Curată" nu este de a stabili un top al acțiunilor civice, ci de a reflecta amploarea acestora, de a le populariza și de a le prezenta ca modele de implicare, cu atât mai mult cu cât multe dintre aceste acțiuni s-au încheiat cu succes”, susține Mihai Goțiu, coordonator editorial România Curată. Nominalizările la fiecare categorie pot fi votate în ultimele zile din 2014 și pe parcursul lunii ianuarie pe site-ul "România Curată"