Forţele speciale din ministerul de Interne au devenit subiectul câtorva episoade dintr-un serial documentar realizat de canalul TV.
Discovery Channel începe în forţă 2012. După debutul "Şcolii Discovery" din prima lună a anului, cu emisiuni de matematică, fizică, chimie şi biologie destinate elevilor, canalul va difuza în lunile următoare primele episoade ale unui serial documentar produs în România.
Despre ce este vorba, dar şi despre reacţia publicului la emisiunile Discovery a povestit într-un interviu pentru EVZ Ada Roseti, director de programe pentru Europa de Sud-Est.
EVZ: Care sunt documentarele cele mai apreciate?
Ada Roseti: Românilor le plac programele din care au ceva de învăţat, care îi relaxează, dar în acelaşi timp le pun mintea la contribuţie.
Am întâlnit tot feluri de oameni de când lucrez aici şi fiecare are o părere despre programele noastre, însă toţi sunt de acord că Discovery este o gură de aer proaspăt în peisajul mediatic, tocmai pentru că oferă o combinaţie de divertisment şi cunoaştere.
Dintre toate programele noastre, cele care au cel mai mare succes sunt din genurile supravieţuire şi aventură, auto, pop-science şi investigaţii. Deja cunoscutele "Tehnici esenţiale", "Supravieţuire în doi" sau "Monştrii apelor", alături de "Top Gear" sau "Cum se fabrică", sunt printre cele mai urmărite programe.
James May din Top Gear, într-o emisiune proprie
Sunt mai urmărite documentarele prezentate de actori, sportivi sau de regizori cunoscuţi? Sigur că actorii celebri sau oamenii de ştiinţă faimoşi sunt întotdeauna un "cârlig" care atrage publicul.
Pe de altă parte, e foarte important ca personalitatea respectivă să se potrivească cu subiectul despre care vorbeşte şi să aducă cu adevărat un plus de valoare programului respectiv.
Asta s-a întâmplat, spre exemplu, cu seria "Curiosity" care a avut rezultate foarte bune în România, tocmai pentru că oamenii au simţit că Stephen Hawking sau Morgan Freeman sunt extrem de potriviţi să vorbească despre originile Universului sau Robin Williams este foarte în măsură să prezinte un episod legat de droguri, pentru că a trecut el însuşi prin această problemă.
Anul acesta, o să vedeţi pe post atât celebrităţi din domeniul ştiinţific sau cinematografic, precum şi vedete Discovery care revin în noi programe.
Printre ei se numără James May din "Top Gear", într-o emisiune proprie, Ricky Gervais în al doilea sezon din Un tăntălău în jurul lumii, Adam şi Jamie din "Vânătorii de mituri" într-o emisiune nouă, Stephen Hawking sau Bear Grylls în programe şi episoade noi.
Noutăţi în 2012...
Avem câteva proiecte foarte importante anul acesta, unul dintre ele fiind "Şcoala Discovery", pe care l-am lansat deja pe 16 ianuarie. Este vorba despre emisiuni special create pentru elevi, difuzate în fiecare zi timp de o oră, cu conţinut educaţional axat pe matematică, fizică, chimie, biologie şi alte ştiinţe.
"Şcoala Discovery" e o premieră în România, iar scopul ei este să atragă tinerii către domeniile ştiinţifice, pentru că, nu-i aşa, "ştiinţa e cool".
Tot în prima jumătate a anului vom difuza prima producţie de lungmetraj filmată în România – este vorba despre câteva episoade dintr-un serial despre forţele speciale din poliţie.
Serialul prezintă acest subiect în România, Rusia şi Polonia, deci sunt sigură că va fi foarte interesant atât pentru noi, cât şi pentru publicul din alte ţări.
Din categoria programelor noi pe care le-am pregătit pentru anul asta mai sunt şi "Penn & Teller Tell a Lie ", "Dynamo: Magician Impossible", "Life on a Wire", "Chain Reaction", "Monster Rivers","How We Invented the World".
Care sunt cele mai urmărite producţii ale postului în afară?
Fiecare ţară are specificul ei şi, aşa cum nouă ne plac programele despre supravieţuire, alţii preferă programele despre meserii periculoase sau inginerie.
Pe de altă parte, există câteva producţii care funcţionează peste tot în lume şi care se identifică deja cu "Discovery – Tehnici esenţiale de supravieţuire", "Meserii murdare", "O pradă mortală", "Monştrii apelor" sau "Vânătorii de mituri". O pradă mortală, spre exemplu, este emisiunea care merge bine chiar peste tot în lume, este cel mai de succes serial din punctul ăsta de vedere.
Românii învaţă să supravieţuiască
Ce reacţii primiţi pe pe site? Există interes pentru emisiunile despre supravieţuire, dintr- un motiv foarte simplu – sunt producţii foarte bune, care au atât adrenalină, cât şi informaţie foarte utilă.
Mă bucur că Discovery e cel care a creat, practic, acest gen de programe, care acum a devenit atât de apreciat. Vedete ca Bear Grylls, care "suferă" de un entuziasm debordant şi îşi fac meseria cu pasiune, au reuşit să facă din supravieţuirea în sălbăticie un subiect care să-i intereseze pe oamenii de toate vârstele şi categoriile sociale, fie că sunt aventurieri sau nu au părăsit niciodată confortul apartamentului lor.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ePtIt69T9FQ?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QuB3kr3ckYE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citiţi şi:
- Românii caută poveşti despre supravieţuire şi aventură