Poliţia constănţeană "organizează" excursii prin judeţ

Sute de maşini, care se deplasau aseară de la Constanţa spre Bucureşti, au fost deviate pe o rută ocolitoare. Deşi agenţii de circulaţie i-au informat pe şoferi că în zona Murfatlar s-a produs un accident grav, totul nu a fost, se pare, decât un pretext pentru a fluidiza drumul spre Autostrada Soarelui.

Un blocaj petrecut ieri după-amiază în localitatea constanţeană Murfatlar a obligat mii de români, care se întorceau de pe litoralul românesc sau bulgăresc, să aleagă o rută ocolitoare indicată şi supravegheată de poliţia rutieră. "Nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier" Astfel, de la Murfatlar la Cernavodă, drum care pe DN 3A măsoară puţin peste 40 de kilometri, cei angrenaţi în trafic au parcurs de două ori mai mult prin Ciocârlia, Cobadin, Viişoara, Deleni, Adamclisi, Ion Corvin, Floriile, Aliman, Vlahi, Rasova şi Cochirleni.

La intrarea în Murfatlar, agenţii de poliţie anunţau că circulaţia e oprită din cauza unui grav accident. Astăzi, poliţia constănţeană a declarat, pentru evz.ro, faptul că aseară "nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier" care să blocheze traficul în zona Murfatlar. "Să scoatem Constanţa din noroi!" Impecabil din punct de vedere al suprafeţei de rulare, drumul ocolitor pe traseul amintit mai sus s-a dovedit însă neîncăpător pentru sutele de autoturisme care mergeau spre Bucureşti.

Indisciplina în trafic a făcut ca, la un moment dat, între Aliman şi Rasova să se formeze cozi spectaculoase de câţiva kilometri. În acea zonă, din cauza revărsării Dunării, pe anumite porţiuni se circula pe un singur sens.

Convoiul de maşini, cele mai multe cu numere de Bucureşti, i-a scos la porţi pe localnicii din satele situate pe traseu. "N-am văzut în viaţa mea aşa ceva", spunea, făcându-şi cruce un locuitor din Rasova, satul în care, în anul de graţiei 2010, Primăria anunţa cu litere de-o şchioapă: "Să scoatem Constanţa din noroi! Program pentru pietruirea tuturor uliţelor din pământ". "Măcar aşa să ne mai cunoaştem şi noi ţara" Luaţi prin surprindere, pescarii din zonă au ieşit târziu cu produsele la poartă. Pentru turiştii de ocazie, ruta ocolitoare a fost un bun prilej de a descoperi zone superbe. Păduri de salcâm, la marginea cărora apicultorii îşi vând cu greu marfa, plantaţii de viţă de vie, suprafeţe parcă infinite cultivate cu cereale şi floarea soarelui. "Măcar aşa să ne mai cunoaştem şi noi ţara", a comentat un bucureştean, care a preferat să tragă la un moment dat pe dreapta şi să admire peisajul.

La intrarea pe Autostrada Soarelui, zeci de maşini au tras la prima benzinărie de pe traseu, ocolul neprevăzut lăsându-le fără combustibil.