Podul Mare din Parcul Cișmigiu, care asigură traversarea lacului a intrat în reparații. Lucrările se vor derula pe parcursul a opt luni, dat fiind gradul de degradare al acestuia. Anunțul a fost făcut de primarul general, Nicușor Dan, care a precizat că Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului.
Primarul general al municipiului București, Nicuşor Dan, a anunţat că au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Parcul Cişmigiu. Acesta permite pietonilor ieșiți la plimbare să traverseze lacul Cișmigiu.
„Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo şi reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparaţii capitale care să asigure stabilitatea şi siguranţa construcţiei”, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.
Edilul Capitalei a precizat că lucrările de reabilitare a podului vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuţie a acestora va fi de opt luni. Potrivit spuselor sale, Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului. Astfel, în perioada următoare, bucureștenii ieșiți la plimbare vor putea vedea lucrătorii în acțiune.
„Lucrările vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție a acestora va fi de 8 luni. Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.
Nicușor Dan anunță construcția unui pod în Herăstrău
Primarul Nicușor Dan a anunțat, zilele trecute, tot într-o postare pe Facebook, că Primăria Generală urmează să construiască un pod pietonal care să traverseze Lacul Herăstrău. Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat autorizaţia de construire a unui pod pietonal mobil lângă cel de cale ferată din Parcul Regele Mihai I. El a spus că viitorul pod va permite vizitatorilor să se deplaseze în siguranță. De asemenea, ambarcaţiunile de agrement, vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât şi pe sub cel de cale ferată.
„În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF”, a arătat Nicușor Dan pe Facebook.
În perioada următoare, ALPAB va demara procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la această cale de acces din Herăstrău. Valoarea totală pentru această investiție se cifrează la 2.246.644,72 de lei cu TVA, iar durata de realizare a podului este de două luni pentru proiectare şi opt luni pentru execuţie.