Membrii PNL şi PSD s-au adunat la Iaşi, la mitingul anti-guvernamental. N-au fost mai mult de 100 de oameni la Palatul Culturii, din care 70 erau membri ai galeriei echipei de fotbal. Pe la miting au trecut lideri ai opoziţiei locale, inclusiv Relu Fenechiu
Galeria de ultraşi ai lui Poli Iaşi se află în centrul protestelor din cel mai important oraş din estul României, exact cum a fost aseară la Bucureşti. Circa 70 de suporteri ai echipei de fotbal reprezintă nucleul dur al mitingului de la Palatul Culturii, asumat de PNL şi autorizat de primarul PSD al Iaşului, Gheorghe Nichita. Dacă n-ar fi fost aceşti ultraşi, la protestul organizat de tineretul naţional-liberal, alături de TSD, n-ar mai fi venit nimeni, pentru că în faţa Palatului n-au fost mai mult de 100 de oameni. La 1 km distanţă, în Piaţa Unirii, a început, pe la ora 13, un alt miting, de data aceasta neautorizat. Principalii organizatori sunt membrii Sindicatului Militarilor în Rezervă, conduşi de Dănuţ Moraru. Aici s-au adunat circa 400 de oameni, iar după o oră s-au alipit şi cei de la Palatul Culturii, care n-au avut niciun succes în locul ales iniţial. Oamenii au venit la miting cu pancarte si bannere pro Arafat şi anti Băsescu. Pentru supravegherea manifestanţilor au fost mobilizate efective de jandarmi şi poliţişti, însă n-au fost raportate incidente. Printre scandările celor din piaţă s-a auzit „Băsescu şi ai lui, să se ducă dracului” sau „Băsescu nu uita, Iaşul nu-i de partea ta”.
Politicienii au venit să se solidarizeze
Costel Alexe, membru TNL Iaşi, a explicat de ce a ieşit în stradă. „Am venit să-l sprijinim pe Raed Arafat. Preşedintele a retras proiectul de lege pentru a potoli societatea. Este o fumigenă”, a declarat acesta. Mai mulţi membri PNL şi PSD şi-au făcut loc printre manifestanţi. Consilierul local PSD Sorin Iacoban a afirmat că a venit în piaţă din solidaritate cu românii care vor schimbarea. Din partea USL, în mulţime s-a aflat şi deputatul PSD Anghel Stanciu, dar şi consilierul judeţean PNL Benone Tofan. În piaţă a venit şi liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu. La ora 13:30, oamenii au plecat în marş spre Prefectură, la îndemnul unui tânăr care a făcut anunţul la portavoce.
60 de oameni la mitingul din Timişoara
Dacă în decembrie 1989 au fost capabili să înceapă o revoluție, de data aceasta timișorenii nu au reușit nici măcar să țină pasul cu alte orașe din țară. Sâmbătă seara o mână de oameni s-au adunat timid în Piața Victoriei din Timișoara ca să scandeze mesaje anti- Băsescu. Într-o primă repriză a protestului, în jurul orei 18,00, în fața Operei din Timișoara erau aproximativ 20 de revoluționari, profesori și pensionari, pentru ca după ora 22,00 după ce pe rețelele de socializare s-a dat „mobilizarea generală” s-au strâns puțin peste 60 de tineri, în principal studenți. în mai puțin de două ore au plecat acasă.
Astăzi intră ultraşii în scenă. Peluza Sud se ocupă de mobilizare
Pentru astăzi, suporterii echipei de fotbal Politehnica Timișoara au anunțat că vor ieși în Piața Victoriei, de la ora 17.00, în continuarea mitingului pentru care au primit autorizație revoluționarii, începând cu ora 14.00. „Nu suntem manipulați politic. Nu suntem afiliați niciunui partid. Nu ne conduce niciun Ponta, niciun Băsescu, niciun Crin, nu ne conduce nimeni. Însă ne-a ajuns. Ne vrem drepturile, vrem ca abuzurile să nu mai rămână nepedepsite, vrem ca cei vinovați pentru viața grea de zi cu zi să plătească. (...) Duminică, 15.01.2012, ora 17.00, veniți cu toții în Piața Operei! Viață-n libertate ori moarte strigă toți”, e mesajul distribuit de Peluza Sud pe rețelele de socializare.