Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv

Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv

„Simplu! Pentru că șefii își acoperă prin asta proprii indicatori. În traducere, un șef de secție sau de birou este evaluat de superiori în funcție de rețineri, arestări și analizele privind infracționalitatea pe raza de competență raportată la anii anteriori. Drept pentru care se folosesc de subordonați pentru propriul target, le fură munca cum s-ar spune. Așa se ajunge ca un agent de Siguranță Publică, de la un procent foarte mic, prevăzut în fișa postului pentru constatări de infracțiuni, să fie evaluat periodic doar după hoții prinși în flagrant. Exact cum ai trimite pisica cu clopoței să prindă șoareci”, a explicat polițistul.

Viorel Șeicaru spune că de aici pornesc și multe acuzații de abuz în serviciu îndreptate împotriva polițiștilor, pentru că anumite dosare sunt forțate.

De asemenea se înmulțesc sesizările venite pe adresa sindicatului din partea polițiștilor din cadrul Birourilor de Investigații Criminale (Judiciar).

„Aceștia ne semnalează faptul că tot mai mulți șefi se amestecă în dosarele lor, impunându-le soluții și acest lucru după începerea urmăririi penale. Facem aceste precizări, întrucât după ce s-a pus în mișcare urmărirea penală, polițistul lucrează în dosar doar sub supravegherea procurorului. Este dovedit faptul că foarte mulți șefi de secții din București sunt chemați de procurori la parchet și atenționați să nu se mai amestece în dosarele subordonaților, unii dintre ei au fost chiar sancționați”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, vicepreședintle SNAP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unde sunt echipele de flagrant cu polițiști în civil