Evenimentul Zilei > Actualitate > Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv
Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv

Planul de avansări în Poliția Română. De ce se intervine greu la 112. Exclusiv

Criteriile pe baza cărora unii șefi din Poliția Română avansează în grad sau în funcție au la bază îndeplinirea unui plan, lunar sau semestrial. Polițiști care acționează în stradă au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că sunt obligați să facă acest target, în favoarea șefilor, în loc să intervină la apelurile de urgență 112, pentru aplanarea conflictelor sau salvarea unor vieți.

„Simplu! Pentru că șefii își acoperă prin asta proprii indicatori. În traducere, un șef de secție sau de birou este evaluat de superiori în funcție de rețineri, arestări și analizele privind infracționalitatea pe raza de competență raportată la anii anteriori. Drept pentru care se folosesc de subordonați pentru propriul target, le fură munca cum s-ar spune. Așa se ajunge ca un agent de Siguranță Publică, de la un procent foarte mic, prevăzut în fișa postului pentru constatări de infracțiuni, să fie evaluat periodic doar după hoții prinși în flagrant. Exact cum ai trimite pisica cu clopoței să prindă șoareci”, a explicat polițistul.

Viorel Șeicaru spune că de aici pornesc și multe acuzații de abuz în serviciu îndreptate împotriva polițiștilor, pentru că anumite dosare sunt forțate.

De asemenea se înmulțesc sesizările venite pe adresa sindicatului din partea polițiștilor din cadrul Birourilor de Investigații Criminale (Judiciar).

„Aceștia ne semnalează faptul că tot mai mulți șefi se amestecă în dosarele lor, impunându-le soluții și acest lucru după începerea urmăririi penale. Facem aceste precizări, întrucât după ce s-a pus în mișcare urmărirea penală, polițistul lucrează în dosar doar sub supravegherea procurorului. Este dovedit faptul că foarte mulți șefi de secții din București sunt chemați de procurori la parchet și atenționați să nu se mai amestece în dosarele subordonaților, unii dintre ei au fost chiar sancționați”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, vicepreședintle SNAP.

Unde sunt echipele de flagrant cu polițiști în civil

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: