Rețeta de plăcintă cu spanac rusească se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Aveți de respectat doar câțiva pași pentru a face această mâncare sănătoasă.
Plăcintă cu spanac. Această rețetă a fost inventată în Rusia, dar a devenit cunoscută în toată lumea. Este foarte gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g făină de grâu,
- 200 g unt rece,
- 12 linguri de apă cu gheață,
- un vârf de cuțit de sare.
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 ouă,
- 250-300 g frunze de spanac,
- un buchet mic de mărar,
- pătrunjel, ceapă verde,
- 250 g brânză de burduf cu conținut scăzut de grăsime (sau brânză de vaci bine scursă),
- 100 g feta.
Vă mai sunt necesare 2 linguri cu pesmet, sare, piper și nucșoară măcinată după gust, ulei vegetal sau unt pentru a unge tava de plăcintă.
Rețetă de plăcintă cu spanac rusească
- Pentru aluat puneți apa în congelator timp de 10 minute, astfel încât să fie foarte rece.
- Untul trebuie să fie și el rece. Pe o masă sau pe o planșetă mare de tăiat, amestecați făina și sarea. Adăugați apoi untul tăiat în bucăți și amestecați. Ar trebui să obțineți firimituri de unt – nu ar trebui să fie tocate mărunt.
- Faceți o adâncitură în firimiturile de unt și turnați apa cu gheață. Frământați aluatul cât să-l adunați într-o cocoloașă.
- Aluatul nu trebuie să arate omogen. Împărțiți-l în două părți inegale, înfășurați-l în folie de aluminiu și puneți-l la frigider pentru cel puțin o oră.
Cum se pregătește spanacul
- Fierbeți 3 ouă astfel încât să fie tari: 12 minute în apă clocotită. Se lasă să se răcească și apoi se taie mărunt. În timp ce ouăle fierb, pregătiți spanacul.
- Spălați-l și tocați-l mărunt, puneți-l într-o cratiță, turnați cel mult două linguri de apă și încălziți-l. Se va găti foarte repede.
- Se strecoară și se transferă într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, nucșoara rasă.
- Tăiați fin ierburile și adăugați-le la spanac. Se amestecă totul. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeți tava de plăcintă cu ulei vegetal.
- Amestecați brânza de vaci cu oul crud și feta. Tăiați fin ouăle fierte. Amestecați toate componentele umpluturii și asamblați plăcinta.
Cât trebuie lăsată la cuptor
- Scoateți aluatul din frigider, întindeți două foi, una puțin mai mare decât cealaltă. Așezați-o pe cea mai mare pe fundul tăvii și presărați-o cu pesmet.
- Întindeți umplutura, acoperiți plăcinta cu un strat mai mic, tăiați marginile pentru a se potrivi formei, potrivit rețeteșivedete.
- Ungeți partea de sus a plăcintei cu unt topit și dați la cuptor timp de 40-45 de minute, până când crusta este rumenită. Asta este tot. Poftă bună!