Liderul PSD e convins că vor câştiga alegerile dar deplânge faptul că va prelua o ţară distrusă. În paralel, Ioan Rus, şeful PSD Cluj şi sponsorul de raliuri al lui Ponta, sare la gâtul Nokia, ca vitejii după război
Liderul PSD, Victor Ponta, este convins că va câştiga alegerile de anul viitor dar are o mare temere legată de ce va face USL după ce va ajunge la guvernare. "Nu sunt îngrijorat de alegerile de la anul, că vor fi comasate sau separate, că vor fi într-un tur sau două. Eu sunt convins că vom câştiga alegerile. Dar sunt foarte îngrijorat de ce va trebui să facem după. România nu a fost după 1989 atât de distrusă din punct de vedere social, economic şi politic", a spus Ponta, care a continuat tirada împtroiva puterii susţinând că România de azi nu este un stat democratic, ci un "stat mafiot".
"Or, ca să reconstruieşti România, e vorba despre un efort naţional, aşa cum a fost necesar în decembrie 1989, ca să scapi de ceea ce este astăzi un stat mafiot. Am tot auzit de la cei de la PDL de statul asistenţial, sau social, care a fost înlocuit în ultimii doi ani de statul mafiot. În România, statul este cel care te fură cel mai mult, te şantajează dacă ai o afacere, statul îţi taie orice speranţă de a-ţi găsi un loc de muncă. Acum, la fel ca înainte de 1989, când am luptat cu toţii cu statul comunist, trebuie să luptă, acum cu statul mafiot. Nu e o bătălie uşoară", a comentat liderul PSD. Tunurile pe Codul Muncii, un "cod colonial"
În cadrul conferinţei de la Cluj, Victor Ponta l-a acuzat pe Emil Boc că a modificat radical Codul Muncii doar în interesul companiilor multinaţionale. "Codul Muncii al lui Emil Boc nu este un cod european, ci unul colonial. A fost făcut pentru interesul multinaţionalelor şi în dezinteresul investitorilor români, pe care îi călărim în fiecare zi cu zeci de controale". În discuţie a intervenit şi Ioan Rus, care a lansat un atac deosebit de dur la adresa politicienilor puterii. "Acest comportament de prădător industrial al lui Nokia va fi, la finalul zilei, una dintre cele mai mari ţepe pe care statul român a luat-o vreodată. Preşedintele ţării şi prim-ministrul vorbeau despre 15.000 de locuri de muncă, de zeci de mii de locuri de muncă. Cei care au terminat clasele 1-4 la zi, şi nu la fără frecvenţă, înţeleg că o astfel de firmă niciodată nu poate să aibă 15.000 de muncitori, cu tehnologia pe care o utilizează şi cu automatizarea de azi. A fost o chestiune pur propagandistică", a spus Ioan Rus. CITIŢI ŞI:
- Cele trei măsuri pe care le-ar lua Ponta dacă ar ajunge la guvernare
- Ponta îl pârăşte pe Boc la FMI