Este bună sau rea? Piftia românească a fost analizată de nutriţionişti, iar concluziile vor stârni cu siguranţă reacţii diverse.
Conform doctorulzilei.ro, piftia reprezintă unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc datorită faptului că are puține calorii și este bogată în proteine.
”Piftia este o forma foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru că dieta cu carne “curată” conține prea puțin din acești aminoacizi, corpul poate ajunge în situația de a nu putea produce suficient material de construcție pentru refacere. Piftia mai conține lizină (ajută creșterea musculară și luptă împotriva infecțiilor virale) și arginina (ajută la pomparea mușchilor). Asociem vitamina C, în acest caz din pătrunjel. Cît mai mult pătrunjel. Vitamina C este implicată în sinteza de colagen și refacerea țesuturilor conjunctive și chiar în sănătatea părului și unghiilor”, a explicat nutriționistul Cristian Mărgărit pe blogul său.
Există totuşi o recomandare în ceea ce priveşte consumul piftiei: trebuie să îndepărtăm grăsimea care este deasupra când vrem să o gustăm.