Un artist cunoscut în breasla pictorilor din Germania, românul Remus Glad Vuia este de părere că "de multe ori, telepatia te face să simţi ce vrea privitorul. Este o lume învăluită de mister, o istorie a culorilor, pe care numai un artist le poate simţi". Născut pe 2 aprilie 1969, pictorul a simţit o atracţie spre artă încă de pe băncile şcolii, motiv pentru care a fost determinat să facă Şcoala de Arte Plastice din Lugoj.
Ionela van Rees- Zota Aşii Români
Pe lângă cursurile urmate în cadrul acestei instituţii, Remus Glad Vuia a urmat, timp de de cinci ani cursuri de pian în cadrul Şcolii de Muzică din Lugoj.
Dintre cele mai importante persoane care au marcat evoluţia artistului român au fost tatăl acestuia, Gheorghe Vuia, maestrul Constantin Onaie şi maestrul profesor Victor Jurca, aceştia ajutându-l să redea în culoare visele de adolescent, dar şi imaginaţia şi realitatea lumii înconjurătoare.
Primele sale expoziţii au avut loc în România în perioada postliceală‚ evenimente pe care le-a împărţit alături de alţi artişti debutanţi, conturând astfel începutul său ca pictor. Anul 1986 îl lansează şi lucrează ca pictor decorator în cadrul întreprinderilor comerciale din Lugoj, unde, în acelaşi an, descoperă chemarea spre poezie, compunând de atunci sute de versuri.
Prin pictură, Remus Glad Vuia a căutat să arate celor din jur cât de frumos i se înfăţişează realitatea, cât de abundentă este imaginaţia sa creatoare, redând frumuseţea artei semiotice spre noi abordări tematice. În anul 1990 artistul român decide să emigreze în Germania, unde câmpul profesional de schimbă, fără a abandona însă pictura, continuând dialogând cu privitorul, fiind într-o continuă comunicare cu acesta.
Sosirea în Germania a coincis cu participarea la diverse expoziţii comune, unde şi-a expus lucrările alături de artişti europeni, bucurându-se de succese răsunătoare. Arta, îmbinată cu poezia, face din pictorul şi poetul Remus Glad Vuia un artist de valoare, unde fiecare privitor sau ascultător care are ocazia să-l cunoască, să nu-l uite.