Evenimentul Zilei > International > Piața avioanelor de luptă: Cine va face legea în următorii patru ani
Piața avioanelor de luptă: Cine va face legea în următorii patru ani

Piața avioanelor de luptă: Cine va face legea în următorii patru ani

Compania americană Lockheed Martin își va conserva poziția de cel mai mare producător de avioane de vânătoare și multirol din lume și în perioada 2021-2025, potrivit unei prognoze făcută de publicația de specialitate Aviation Week & Space Technology.

Pe locul doi, Boeing, apoi rușii

Al doilea cel mai utilizat avion de luptă din lume este F-18 Hornet/Super Hornet, de la Boeing, cu peste 1220 de exemplare operaționale. În plus, firma americană se poate mândri și cu al patrulea cel mai numeros avion de luptă: F-15 (956).

Locul al treilea la nivel mondial este ocupat de avioanele de luptă din seria Suhoi Su-27 (Rusia), cu peste 1.050 de aparate operaționale.

Eurofighter Typhoon, de la Airbus, este singurul aparat de luptă european cu peste 500 de aeronave operaționale în întreaga lume.

Lockheed va domina și sectorul aeronavelor militare de transport în următorii cinci ani, preconizează Aviation Week. Astfel, firma americană ar putea vinde 127 de aparate sau o cincime (21%) din avioanele militare de transport vândute la nivel mondial în perioada analizată). Europenii de la Airbus se vor clasa pe locul al doilea pe acest segment, cu 99 de avioane (17%), iar Boeing va fi pe locul trei, cu 88 de aparate de acest tip (15%).

 

 

PAGINA ANTERIOARA