Misterele "Peşterii de cristal" sunt dezvăluite telespectatorilor în documentarul difuzat duminică, de la 21.00, de National Geographic.
O echipă de exploratori a cercetat pentru prima oară în 2008 una din cele mai interesante minunăţii naturale ale lumii, Peştera de Cristal. Locul este, însă, şi unul din cele mai periculoase de pe Pământ.
Cristalele imense, deşi uluitoare, pot ascunde primejdii. O nouă echipă revine în acest documentar de două ore pentru a dezlega şi ultimele mistere ale peşterii. Misiunea lor nu este una simplă.
Temperaturi greu de suportat
În peştera cu cristale temperaturile ajung până la 45 de grade, iar umiditatea poate atinge cote absolul remarcabile, de 80%. Dacă nu ar avea echipamente speciale cercetătorii ar putea să moară în numai câteva minute.
Telespectatorii se vor afla alături de echipă în această aventură specială în peştera misterelor în fiecare pas al expediţiei. Cercetătorii trebuie să răspundă la nişte întrebări foarte importante: "există viaţă în grotă?", "de ce au ajuns cristalele atât de mari?", "din ce sunt făcute cristalele?". Aceste răspunsuri ne vor ajuta să înţelegem unul din locurile cu adevărat secrete ale Pământului.
Tot ei trebuie să stabilească dacă peştera de cristal este unică sau dacă este doar una din numeroasele grote uluitoare care aşteaptă să fie investigate. Peştera găsită de nişte mineri care săpau în mina Naica este magnifică, iar cristalele ei o fac să semene mai degrabă cu planeta lui Superman decât cu ceva ce poate fi găsit pe planeta noastră.