Peste 2 tone de deşeuri electronice adunate în sectorul 1

Bilanţul de trei săptămâni al campaniei "Alungă fantomele electronicelor vechi", iniţiată de Asociaţia Environ, alături de Primăria Sectorului 1 şi Romprest indică 2.325 de kilograme de deşeuri din echipamentele electrice şi electronice (DEEE) colectate în sectorul 1 al Capitalei.

DEEE-urile provin de la asociaţiile de locatari, instituţiile şi companiile din sector. Campania durează până la finalul lunii, scopul fiind, dincolo de colectarea DEEE-urilor, informarea şi educarea oamenilor asupra pericolului pe care îl reprezintă electronicele vechi.

Proiectul are şi o componentă competiţională, la final fiind premiate cele mai verzi asociaţii de locatari, instituţii, companii, dar şi cei mai ecologişti rezidenţi ai sectorului 1.

Până acum,  Institutul Cultural Român conduce în topul verde, urmat de Radio Difuziunea Română şi de Clubul Copiilor nr. 1 «Cireşarii». Cât despre asociaţiile de locatari, Calea Griviţei este unul dintre bulevardele cu locuitorii cei mai ecologişti.

Deşeurile din echipamente electrice şi electronice sunt preluate gratis. Iar pentru buna derulare a proiectului, existăpuncte de informare la sediile Environ, Romprest, şi în cadrul Primăriei sectorului 1. Locuitorii sectorului pot apela numărul gratuit 021/9460 pentru preluarea DEEE-urilor.

România nu reuşeşte cu niciun chip să atingă ţinta de patru kilograme de deşeuri electrice şi electronice (DEE-uri) colectate pe cap de locuitor, impusă de Uniunea Europeană. Cifrele arată că suntem undeva la jumătatea acestei cifre. Citiţi AICI mai multe informaţii. CITIŢI ŞI: Buy-backul la electronice, eliminat Puncte de colectare a deşeurilor electrice la fiecare 50.000 de locuitori