Permise auto, de călătorie și de port-armă, obținute pe bani

Permise auto, de călătorie și de port-armă, obținute pe bani

Administratorul unei clinici private, din centrul Bucureștiului, a fost reținut, ieri, după ce polițiștii au descoperit că unitatea medicală elibera, contra-cost, documente medicale falsifi cate pentru obținerea de permise auto și de port-armă.

„Evenimentul zilei” a atras atenția asupra acestui fenomen, încă din 2013, iar anchetatorii au propus, încă de atunci, măsuri de stopare a acestor practici, măsuri care, din păcate, nu au fost puse în aplicare.

 

Anchetatorii au descoperit peste 1.000 de documente privind eliberarea de fişe medicale pentru obţinerea sau preschimbarea permiselor auto, ori pentru pentru siguranţa transportului, dar şi pentru premise de port-armă, în urma unor percheziții efectuate, marți, de polițiștii de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Sector 3. Cercetările în acest caz au fost demarate în luna aprilie, atunci când un medic a formulat o sesizare cu privire la faptul că a fost informat de un terț că i-a văzut parafa pe un astfel de document. Medicul respectiv a sesizat Poliția având în vedere ca de peste un an a încheiat colaborarea cu clinica privată. După efectuarea percheziției și ridicarea documentelor, au fost audiate mai multe asistente medicale. Anchetatorii au descoperit că documentele au fost parafate fără consult sau că parafele aplicate aparţin unor medici care nu mai au contract cu această clinică.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Măsuri ignorate de autorități

 

În urma unei anchete „incognito”, jurnaliștii EVZ au descoperit, în august 2013, o rețea care făcea șofer de taxi, de tir sau de autocar din orice român care dădea șpagă. Polițiștii de la Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) București, cei care au investigat acest fenomen, au găsit, în comuna Domnești, județul Ilfov, mii de astfel de documente falsificate de o fostă infirmieră de la Policlinica TF. Astfel s-a aflat că sute sau poate mii de şoferi circulă ilegal pe şosele după ce s-au angajat la firme de transport agreate şi verificate de Ministerul Transporturilor, în baza unor acte medicale falsificate. Pentru că fenomenul este răspândit la nivel național, specialiştii chestionaţi de EVZ propuneau compararea, periodică, a numelor şoferilor angajaţi la firme cu cele aflate în bazele de date ale policlinicilor autorizate să dea avizele medicale.