Peste 40 de percheziţii sunt făcute la aceasta ora, în Craiova si judetul Dolj, dar si in Capitala, la firme şi suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani la comerţul cu medicamente oncologice.
Procurori ai Parchetului General, cu sprijinul politistilor de la Antifrauda Dolj, au ridicat documente si unitati IT cu retete de la Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, de la farmacii si depozite farmaceutice, dar si de la medici oncologi si administratori de firme din domeniul farmaceutic.
Procurorii se află în acest moment in sediul CAS Dolj unde efectuează o percheziție. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ar fi dus la audieri cel putin trei medici, oncologi si hematologi. Documente si unitati IT au mai fost ridicate si de la farmaciile si depozitele farmaceutice din Craiova si Bailesti.
Anchetatorii caută documente legate de decontări date unor farmacii de angajati de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj pentru mai multe rețete eliberate de medicii de familie. Aceleasi surse judiciare mai spun ca, afacerea ilegala cu medicamentele bolnavilor oncologici era monitorizata de mai mult timp. Medicii eliberau retete compensate sau gratuite unor persoane care nu erau bolnave si apoi le vindeau pe piata neagra.
Peste 150 de polițiști din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – și IPJ Dolj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București participa la perchezitii in mai multe locatii din tara.
„În dosar se efectuează verificări cu privire la mai multe mecanisme de fraudare a bugetului de stat, prin care erau decontate, în fals, rețete pentru medicamente oncologice și alte boli grave”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) . Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.