Valoare incomensurabilă și talent cu carul! După ce s-a dăruit scenei artistice din România mai bine de jumătate de secol, s-a aflat câți bani încasa aceasta după ieșirea la pensie.
Timp de peste 50 de ani, Stela Popescu a încântat publicul din România și nu numai cu rolurile interpretate în filme, piese de teatru și emisiuni de televiziune. A știut ca nimeni alta să aducă zâmbetul pe buzele românilor atât în anii erei comuniste, cât și după revoluția din 1989.
După peste jumătate de secol petrecută pe scenă, Stela Popescu avea o pensie de 1.500 de lei, potrivit bugetul.ro.
Din fericire pentru marea și regretată artistă, aceasta primea și o indemnizație de merit de la UNITER, de 2.700 de lei. La aceste sume se adăugau banii obţinuţi din reclamele la Farmacia Catena, precum şi din drepturile de autor, astfel că a putut să ducă o viață decentă.
Stela Popescu a încetat din viață joi, 23 noiembrie 2017. Avea 81 de ani. Artista a fost găsită decedată în holul casei în care locuia în Capitală. În urma sa, a rămas o fată adoptată, Doina Maximilian, care era fiica biologică a cumnatului ei.
Corpul neînsuflețit al actriţei va fi depus pentru un ultim omagiu vineri, 24 noiembrie în foyerul Sălii SAVOY a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, după ora 14.00. Sâmbătă, 25 noiembrie actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii CERNICA, iar duminică, 26 noiembrie la Cimitirul CERNICA va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, marele textier Mihai Puiu Maximilian.
Stela Popescu a murit. Ce făcea actrița la 80 de ani, la începutul anului?
Unde s-a născut marea actriță
Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935, în Bălţi, Basarabia, şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti. A absolvit Colegiul Naţional Unirea, din Braşov. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1959.
Stela Popescu a murit! Reacția colegului său de scenă, Alexandru Arșinel: „Vai de mine”
Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.
Stela Popescu a RECUNOSCUT că ȘI-A ÎNȘELAT SOȚUL - FOTO
A jucat în filmele şi serialele: 1958 - "Alos... Aţi greşit numărul" (regia: Andrei Călăraşu) 1961 - "Omul de lângă tine" (regia: Horea Popescu) 1965 - "Sărutul" 1969 - "Pantoful Cenuşăresei" (regia: Jean Georgescu) 1972 - "Astă seară dansăm în familie" (regia: Geo Saizescu) 1975 - "Cantemir"(regia: Gheorghe Vitanidis) 1979 - "Nea Marin Miliardar" (regia: Sergiu Nicolaescu) 1981 - "Grăbeşte-te încet" (regia: Geo Saizescu) 1984 - "Zbor periculos" (regia: Francisc Munteanu) 1987 - "în fiecare zi mi-e dor de tine" (regia: Gheorghe Vitanidis) 1993 - "A doua cădere a Constantinopolului" (regia: Mircea Mureşan). 2001 - "Sexy Harem Ada-Kaleh" 2005 - "Cuscrele" (Serial TV) 2007 - "Războiul sexelor" (Acasă TV)
Premii și distincții pentru marea actriță
Președintele României Ion Iliescu i-a conferit la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.
În data de 10 septembrie 2013, fostul rege Mihai I al României i-a conferit, (prin fiica sa, principesa Margareta) într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.
În data de 21 decembrie 2015, când artista a împlinit vârsta de 80 de ani, președintele României, Klaus Werner Iohannis a decorat-o cu Ordinul național „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale.