Pedro Sánchez consideră că, deși Ucraina este ajutată să facă față invaziei rusești, toate statele pot face chiar mai mult pentru această țară. Președintele spaniol consideră că „Scholz și Macron trebuie să conducă UE în acest conflict, iar restul statelor membre trebuie să îi susțină”.
Pedro Sanchez, președintele guvernului spaniol, a dat declarat, miercuri, că pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a obține pacea este necesar „să se negocieze cu toată lumea, inclusiv cu Putin”. El respinge faptul că acesta este un gest de slăbiciune și a dat ca exemplu contactele pe care atât Franța, cât și Germania le-au avut deja cu președintele rus.
Sánchez a fost intervievat în emisiunea First Move cu Julia Chatterley de la CNN. În timpul interviului, președintele a declarat că Ucraina „trebuie să simtă solidaritatea Spaniei". Și în acest sens, el a susținut că „vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie".
Președintele executivului spaniol consideră că, deși Ucraina este ajutată pentru a face față invaziei rusești, toate statele pot face chiar mai mult pentru această țară. Sánchez a făcut aceste declarații cu ocazia participării sale marți la Forumul Economic Mondial de la Davos, care a fost difuzat miercuri pe acest canal.
Spania a primit 150.000 de refugiați ucraineni
Șeful Executivului spaniol a subliniat că prețul plătit de poporul ucrainean este foarte mare și are nevoie de solidaritatea, empatia și angajamentul întregii Uniuni Europene.
„Așa că vom fi alături de ucraineni atâta timp cât va fi nevoie”, a subliniat Sánchez, subliniind că acest război nu se referă doar la integritatea teritorială a unei țări, ci și la valorile și principiile care sunt apărate, cum ar fi democrația, drepturile omului și libertatea.
Întrebat despre faptul că Ucraina cere și mai mult ajutor și dacă Spania poate face mai mult, el a subliniat că „desigur, toate statele pot face mai mult”. Dar a subliniat că important este să se mențină unitatea în răspunsul împotriva Rusiei, potrivit Euronews.
Sánchez amintește ajutorul umanitar și militar pe care Spania l-a acordat Ucrainei atât bilateral, cât și prin intermediul Uniunii Europene, și subliniază, de asemenea, că a primit peste 150.000 de refugiați care au aceleași drepturi ca orice spaniol. „Trebuie să transmitem mesajul că vom fi acolo atât timp cât va dura războiul", reiterează el.