Patru studente ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au reuşit să obţină medalie de argint la concursul „Ecotrophelia”. Aceta a avut loc la Paris în perioada 19-20 octombrie, iar la întrecere au participat echipaje din 16 ţări.
Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu şi Anca Sidor, care au fost premiate cu 4.000 de euro, și au reușit să uimească cu propria lor creaţie culinară: înghețată cu topinambur, cătină şi sâmburi de caisă. Au denumit- o „TopIce”. „Topinamburul este o legumă bogată în inulină, considerată fibră sau prebiotic. Când ajunge în organism îşi măreşte volumul şi crează senzaţia de saţietate. Cătina este «Ginsengul românesc ». Fiind un izvor de provitamine, ne-am gândit să o valorificăm. Totodată, sâmburele de caisă are vitamina B17 cu un real beneficiu pentru organism. Există clinici care folosesc B17 în tratarea sau prevenirea cancerului”, şi-au descris produsul româncele.