Europarlamentarii români profită în orice moment de funcția pe care o dețin, asta chiar dacă trebuie să devieze ruta un avion Tarom pentru a nu se mai deplasa de unii singuri.
Patru europarlamentari români ce se aflau la Strasbourg, au decis să nu se mai deplaseze până la Bruxelles, apelând astfel la bunăvoința companiei de stat Tarom, care și-a deviat cursul și a mers să-i ia și pe aceștia.
Europarlamentarii românii au deviat ruta unui avion Tarom
„A fost o săptămână lungă la Strasbourg, iar pentru parlamentarii români este un drum lung spre casă. Din fericire pentru ei, compania aeriană de stat Tarom a fost dispusă să devieze unul dintre zborurile sale regulate Bruxelles-București prin orașul francez pentru a-i lua pentru ultima sesiune înainte de Crăciun”, scrie publicația Politico.
Unul dintre călători a declarat că a fost informat în prealabil despre oprirea pe care urma să o facă avionul în orașul francez, iar biroul serviciului clienți i-a spus că aceasta a venit „la cererea europarlamentarilor români”. Potrivit acestuia, patru europarlamentari români au urcat în avion joi seara, când avionul ce circula pe ruta Bruxelles - București a ajuns la Strasbourg, informează Politico.
La 15 decembrie, cursa Tarom RO374, care circulă direct din capitala Belgiei în cea a României, a fost deviată prin Strasbourg. Avionul a decolat la Strasbourg, unde a ajuns în 41 de minute, iar apoi a ajuns la București.
Momentan, nu există un răspuns din partea companiei aeriene și nici nu se cunoaște cine sunt cei patru care au profitat de funcția lor pentru a se deplasa cu avionul.
Europarlamentarii români la Bruxelles
România are la Bruxelles 32 de europarlamentari români, dintre care doi jurnaliști, un fost președinte al României. Dintre aceștia, Carmen Avram, Rareș Bogdan, prezent la Strsbourg, Traian Băsescu, Dacian Cioloș, Maria Grapini și alții.
Doi europarlamentari români din actuala legislatură apar în top 20 cei mai influenți europarlamentari din 2022. Conform raportului, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi și reprezentantul REPER Dragoș Pîslaru se regăsesc în top 20. Cercetarea măsoară influența europarlamentarilor coroborând o serie de criterii grupate în următoarele categorii: poziții de conducere formale și informale, activitatea legislativă efectivă, rețeaua politică, apartenența la comisii și comportamentul de vot.