Maricel Pacuraru și dosarele amânate la nesfârșit.
O situație fără precedent are loc în Justiția română. Unul din cele mai vechi dosare de corupție deschis de DNA are un număr record de amânări: 72 (șaptezeci și două). O situație imposibilă care ne arată că ceva putred se întâmplă în acest dosar. Mulți ziariști au scris despre acest lucru, dar nu s-a întâmplat nimic. Se acordă termene pentru lipsă de apărare în mijlocul procesului, când orice avocat începător știe că acest lucru se poate întâmpla o singură dată. Se cer probe, iar instanța aprobă, deși vorbim despre 9 ani...
Numai că în acest dosar, minunile se țin lanț.
Pacuraru, prins de DNA
În 2015, Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați pentru fraude comise în cadrul Companiei Naționale Loteria Română (CNLR), incluzând fapte de abuz în serviciu, spălare de bani și favorizarea făptuitorului. Printre aceștia se numără Gheorghe Benea, fost director general al CNLR, Ovidiu Rîpanu, șeful Serviciului Achiziții, Maricel Păcuraru, administrator al SC Global Network System SRL, și Ionuț Marius Marinescu, reprezentant al SC Form Trade SRL.
În perioada 2008-2009, un contract între SC Form Trade SRL și CNLR a fost modificat ilegal, transformând un acord de comision într-un contract de achiziție, cu scopul de a cumpăra cartele telefonice, riscante și neprofitabile pentru CNLR. Rîpanu și Marinescu, cu sprijinul lui Păcuraru, au manipulând documentele pentru a beneficia ilegal de sume considerabile, iar cartelele au fost achiziționate de la firme controlate de Păcuraru și Marinescu. Prejudiciul pentru CNLR a fost estimat la aproximativ 25,5 milioane lei. Peste 6 milioane de euro.
Banii obținuți au fost spălați prin două circuite financiare, implicând mai multe firme intermediare, iar tranzacțiile bancare erau menite să ascundă proveniența ilicită a fondurilor. Gheorghe Benea, aflat în funcția de director, nu a informat consiliul de administrație despre fraude și a inițiat măsuri de acoperire a faptei, favorizând astfel companiile implicate.
Maricel Pacuraru a furat la momentul nepotrivit
O golănie clară, făcută fără prea multă inteligență, dar eficientă. Și atunci, cum se poate să ai 72 de amânări, ultima pe 9 decembrie 2024, cu următorul termen pe 3 februarie 2025, se pot întreba mulți. Răspunsul stă într-un singur loc: PROTECȚIE TOTALĂ DIN PARTEA STATULUI-PARALEL. Cine mai reprezintă Statul-Paralel se pot întreba aceeași oameni. Mai ales după plecarea lui Florian Coldea, unul din ocrotitorii Realității TV pe vremea când era în putere, se acumulau datoriile în ritmul a unui milion de lei pe lună. Cei care au influență în continuare în sistemul de Justiție. Cei care pot determina o instanță să acorde un număr nemaivăzut de amânări într-un dosar penal, care nu a ajuns să se judece pe fond DUPĂ 9 ANI!
Maricel Păcuraru a beneficiat recent de dezincriminarea unei infracțiuni și anularea unei condamnări. La Realitatea TV, televiziunea familiei Păcuraru, a apărut una din fiice plângând și ne-a spus că tatăl ei a făcut pușcărie nevinovat (4 ani). Fals! DEZINCRIMINAREA nu înseamnă ACHITARE, ci scoatere din sfera ilicitului penal a unui comportament care a avut la un moment dat semnificaţie de infracţiune. Adică ai săvârșit o infracțiune la un anumit moment, dar peste câțiva ani a fost considerată ca nemaifiind infracțiune. În cazul de față infracțiunea de abuz în serviciu prin încălcarea de legislație secundară a fost dezincriminată. Fără această infracțiune a picat și spălarea de bani. Deci, a furat la momentul nepotrivit.
Deocamdată atât, dar vom reveni asupra minunilor care se țin lanț în cazul Realității TV. Conflictul cu Dan Andronic, patronul EVZ a început în momentul în care acesta a refuzat să cedeze șantajului mediatic declanșat de televiziunea acestuia. Păcuraru a făcut presiuni ca să devină proprietarul din umbră al EVZ și Capital, mai multe detalii AICI. Dar ca să vedem cine este Maricel Pacuraru și acoliții săi, o vom lua de la Radu Timofte încoace. Sau și mai demult, de la tentativa de asasinare a lui Cătălin Harnagea, directorul SIE.