Paştele aduce un PERICOL IMENS. Câţi români cunosc LISTA CU CEI MAI TOXICI COZONACI? Amănunte terifiante

Cozonacii din comerț sunt plini de aditivi alimentari, arată un studiu efectuat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, în preajma sărbătorilor de Paște.

Astfel, din cele 31 de tipurii de cozonaci, produse de 13 companii, au fost identificați 30 de aditivi alimentari care pot avea impact negativ asupra sănătății.

În urma analizelor efectuate pe cozonaci cu gramaj cuprins între 325 și 1.000 de grame, s-a constatat că, pe lângă făină, zahăr, drojdie și sare iodată, cozonacul din comerț mai conține și spărtură de soia, șrot de soia, făină de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudră de albuș de ou,  fibre de cartofi, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți, corectori de aciditate, stabilizatori, potrivit Doctorulzilei.ro.

Analizele au mai scos la iveală că niciun sortiment de cozonac de pe rafturile magazinelor nu respectă rețeta tradițională, adică: făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt, umplutură de diferite tipuri, iar conținutul de cacao variază între 0,5% și 2%.

În plus, la 65% dintre produsele analizate nu se menționează tipul de făină de grâu folosită la fabricarea cozonacului.

Vedeți aici lista cu cei mai nocivi cozonaci din comerț